Også debut til Amon for A-landsholdet i USA

Kategorier

Jonathan Amon har scoret tre mål for FCN i de seneste to måneder og kan nu også glæde sig over status som A-landsholdsspiller i USA.

Boesenfoto.dk

Jonathan Amon var med fra start, da USA i aftes spillede 1-1 mod Peru, og han vender ligesom Karlo Bartolec nu tilbage til FCN med status af A-landsholdsspiller. Danmarks U/21 spillere kunne også juble over EM-billetten.

Når hele FC Nordsjællands Superligatrup samles til træningen i morgen, vender alle klubbens mange landsholdsspillere retur fra oplevelser med diverse landshold, og de fleste kommer hjem med en meget positiv oplevelse i bagagen.

Der vil således være hele to nye A-landsholdsspillere i FCN-truppen og dermed også to nye navne til Wall of Fame tavlen i Right to Dream Park. Mandag fik Karlo Batolec sin debut for Kroatiens viceverdensmestre i en kamp mod Jordan, og i aftes fulgte den kun 19-årige Jonathan Amon i fodsporet, da han var med i startopstillingen for USA, der spillede 1-1 mod Peru på Rentschler Field i Hartford, USA.

Jonathan Amon blev efter et flot efterår 2017 indkaldt til U/20 landsholdet i USA i januar, og nu er han altså sine kun 19 år til trods allerede forfremmet til A-landsholdstruppen. Han fik ikke spilletid i den første kamp i torsdags mod Colombia, men i aftes var Jonathan Amon med fra start som kantspiller i USA’s 4-1-4-1 formation, og han spillede med i 55 minutter. På det tidspunkt havde USA lige bragt sig foran 1-0, men føringen holdt ikke hele vejen hjem, for fem minutter før tid lykkedes det den tidligere AaB-spiller Edison Flores at udligne til 1-1 for Peru.

Det er ikke kun Karlo Bartolec og Jonathan Amon, der kommer retur med succesoplevelser i bagagen. Også de tre FCN-spillere på Danmarks U/21 landshold nød en stor triumf i aftes, da Danmark med en 3-0 sejr over Færøerne sikrede sig førstepladsen i gruppen og kvalificerede sig direkte til EM-slutrunden i Italien til sommer.

12 lande skal være med ved EM og de fire semifinalister får også alle en OL-billet, så det bliver en spændende sommer at se frem til for de mange FCN-spillere, der er inde i billedet til Danmarks U/21 landshold. Mod Færøerne var kun Victor Nelsson med, og han spillede hele kampen på midtbanen, mens hverken Andreas Olsen eller Magnus Kofod Andersen kom i kamp.

Victor Nelsson var tæt på at blive målscorer, da han hamrede bolden i kassen på langskud kort før tid, men desværre blev målet underkendt for en offside position af Marcus Ingvartsen, som dommeren lidt mærkeligt fandt strafbar, selv om Ingvartsen ingen indflydelse havde. Men hele flokken kunne heldigvis juble vildt og fejre triumfen sammen efter slutfløjtet.

Også Jacob Steen Christensen kommer retur med smag for mere. Danmarks U/19 landshold kvalificerede sig nemlig til forårets Eliterunde om EM-pladser, selv om det blev til et lidt uheldigt nederlag på 0-1 til Italien i den sidste gruppekamp i Estland tirsdag aften. Jacob Steen Christensen spillede hele kampen og var meget tæt på at udligne med et pragtskud. Men da Estland og Finland spillede 0-0 i den anden kamp, holder Danmark 2. pladsen og går dermed videre sammen med Italien.

For Ulrik Yttergård Jenssen var kampene med Norges U/21 landshold ikke så positive, selv om han spillede fuld tid i dem begge. I aftes spillede Norge 1-1 mod Azerbaijan, og selv om Norge holder gruppens 2. plads efter Tyskland, rækker det ikke til at blive én af de fire bedste 2’ere, der skal spille videre om to EM-billetter.