Lange Paul drev igen gæk med FCN

Kategorier

Det er svært at komme ind på kroppen af Paul Onuachu, der har været FC Nordsjællands "onde ånd" i mange kampe.

Boesenfoto.dk

FCN var som så ofte før godt med i kampen mod FCM, men i de afgørende situationer var midtjyderne igen kyniske og skarpe. Og til sidst kunne gæsterne alt for let sætte trumf på til en 4-1 sejr.

Før dagens kamp i Right to Dream Park havde to meter manden Paul Onuachu scoret 9 mål i 10 kampe mod FCN, og tigrenes onde ånd var i sit allerværste lune igen. Lange Paul drev gæk med FCN-forsvaret med et hattrick, og så blev alle mål endda scoret med fødderne.

FCN havde nemlig godt fat i Onuachu i luftrummet, hvor Victor Nelsson vandt mange af de direkte dueller, men ved jorden var han igen uhyggelig giftig og fik lov at gøre den store forskel på en dag, hvor FCN-defensiven var alt for løs. Der var spænding om udfaldet frem til et kvarter før tid, hvor Onuachu fuldendte sit hattrick med scoringen til 3-1.

FCN virkede ellers vældig tændt fra start, og i den første halve time bølgede spillet frem og tilbage med mange flotte detaljer. Det meste stod der FCN på, og et par gange var der optræk til føring til hjemmeholdet. Den største chance tilfaldt Jonathan Amon, der desværre skød over, da han ellers var sluppet helt fri bag FCM-forsvaret og alene med Jesper Hansen.

Og så kom i det 33. minut en lynhurtig kontra fra FCM, hvor Gustav Wikheim fik lov at løbe bolden hele vejen frem fra eget straffesparksfelt og ind i FC Nordsjællands felt, hvor Nicolai Larsen måtte give en ripost på Wikheims skud, og så kunne Onuachu kure langs græsset og glide bolden i nettet til 1-0.

Det var også stillingen ved pausen efter en underholdende og ligeværdig 1. halvleg. Men de forsvarende danske mestre kom bedst ud til 2. halvleg og var meget tæt på at øge føringen på Tim Sparvs stolpeskud og et hovedstød af Onuachu. Men så fandt FCN igen fodfæste og udlignede i det 50. minut på kampens flotteste angreb.

Mikkel Rygaard snød hele FCM-forsvaret med en godt set stikning indenom backen til lynhurtige Jonathan Amon, der smuttede fra forsvaret og til baglinjen, hvorfra han med et præcist fladt indlæg fandt Godsway Donyoh, der let nettede til 1-1. Det burde have givet FCN momentum, men alt for let kom FCM tilbage i førerpositionen kun tre minutter senere. Næsten ud af ingenting lykkedes det FCM at score til 2-1 på et fladt indlæg fra Mabil til Onuachu.

Herefter forsøgte FCN sig forgæves med et modsvar og fik nogle gode chancer for at komme tilbage i kampen på to direkte frispark, men hverken Mikkel Rygaard eller Andreas Olsen havde træfsikkerheden, og da indskiftede Kudus efter nogle gode vendinger slap fri, var han lige en smule for langsom til at trykke af på mål og blev i sidste øjeblik blokeret.

I slutfasen kom FCM til to alt for lette mål, da Onuachu i 78. minut uforstyrret kunne sparke i kassen fra en position lige udenfor straffesparksfeltet til 3-1, og indskiftede Evander gentog “kunststykket” til 4-1 i 86. minut. En pinlig afslutning på en kamp, hvor FCN med større koncentration hele vejen igennem burde have udfordret de danske mestre noget mere.

Nu blev det erfaringen og det professionelle fodboldhåndværks sejr over ungdommens manglende fokus på de afgørende ting i en fodboldkamp. Det skal der rettes op på snarest og allerhelst allerede på lørdag ude mod Horsens.