Flot holdmoral gav et point i Horsens

Kategorier

Foto: Getty Images

I en helt vanvittig kamp spillede FC Nordsjælland 3-3 i Horsens efter at have været bagud 0-2 efter kun et kvarters spil.

Moralen blev virkelig sat på prøve for FC Nordsjællands spillere, da der efter kun et kvarter stod 2-0 på måltavlen i Casa Arena efter en kampstart, hvor alle marginaler gik FCN imod.

Først scorede Horsens til 1-0 i det 12. minut på et hårdt dømt straffespark, hvor Andreas Skovgaard lige kom til at snitte foden på den tværløbende Borring, og Sivert Nilsen nettede sikkert fra 11 meter pletten. Og kun tre minutter senere blev det hele endnu værre, da Horsens udnyttede et hjørnespark med sin frygtede power i feltet, hvor alle rev og flåede i hinanden, inden Mads Juel Andersen til sidst fik bolden drejet i mål til 2-0.

Det var en slem knuser for FCN i en kamp mod en skrækmodstander, der næsten ingen mål lukker ind. Men heldigvis gik tigrene straks til modangreb og bragte sig tilbage i kampen. I det 17. minut byggede FCN flot op og spillede rundt, indtil bolden via Mikkel Rygaard havnede for fødderne af Andreas Olsen, der lod det farlige venstreben lyne til sin 7. Superligatræffer.

Reducering til 1-2 og nyt liv i kampen, som FCN satte sig mere og mere på. Det gav en stor chance til Andreas Olsen på indlæg fra Godsway Donyoh, og lidt senere var Godsway selv helt fri uden at få scoret. Men FCN fortsatte presset og i det 35. minut gav det bonus, da Victor Nelsson headede ind i feltet, hvor Andreas Skovgaard pressede bolden videre til Ulrik Yttergård Jenssen, og nordmanden hamrede den ind til 2-2 fra nært hold.

Det blev også 3-2 til FC Nordsjælland før pausen efter en næsten identisk opskrift, hvor Andreas Skovgaard i det 42. minut igen fik bolden spillet videre i en hovedstødsduel i feltet, så Ulrik Yttergård Jenssen kunne banke nedfaldsbolden i kassen til 3-2. En fantastisk vending på en vanvittig fodboldkamp.

2. halvleg kunne ikke målmæssigt leve op til den første, men indenfor de første ti minutter efter pausen havde FCN to store muligheder for at øge føringen på kontraspil, da Horsens var tvunget til at gå længere frem på banen. Desværre svigtede træfsikkerheden, og så fik Horsens i stedet udlignet til 3-3 ved Jonas Borring efter et fint angreb i det 55. minut.

Herefter trak Horsens sig tilbage for kun at vente på dødboldsituationer, mens FCN igen tog teten spillemæssigt, men nu var det noget sværere at skabe målchancer. En enkelt tredobbelt chance blev det dog til, da Jonathan Amon blev spillet blank med målmanden men blev pareret. På riposten sparkede Godsway Donyoh forbi bolden mens målet stadig var tomt, men bolden fortsatte ud til Mikkel Rygaard, der sendte et super skud afsted, som keeperen desværre lige nåede tilbage og refleksreddede.

Det hele sluttede 3-3 i en vildt underholdende kamp, hvor FCN må tage det positive med sig videre, selv om alle mand var skuffede over, at det heller ikke denne gang blev til en sejr på udebane. Men når man er bagud 0-2 i Horsens, er det virkelig høj moral at komme så stærkt tilbage og få et point med hjem.

Nu skal der arbejdes videre på træningsbanen frem mod næste søndags storkamp hjemme mod AaB.