FCN var i gavehumør og tabte i Hobro

Kategorier

Mikkel Rygaard udlignede til 1-1 og Karlo Bartolec til 2-2, men ingen af målene rakte til point i Hobro.

Et helt unødvendigt 2-3 nederlag i en kamp, hvor manglende koncentration i afgørende situationer blev kostbar.

Man må aldrig undervurdere et presset bundhold, og inden kampen i Hobro var FCN-spillerne også helt opmærksomme på, hvor vigtigt det var med 100% koncentration.

Alligevel svigtede den for tigrene i flere afgørende momenter af kampen, som derfor blev lige akkurat så vanskelig, som man  kunne frygte på forhånd, selv om det to gange lykkedes at reparere på fejlene og komme tilbage i kampen. Men da Hobro kom foran tredje gang med ti minutter igen, fightede hjemmeholdet de tre point ind på kontoen, mens FCN måtte registrere endnu en tabt udekamp.

Tegningen til det for FCN så skuffende resultat så man desværre allerede i kampbilledet i den første halve time, hvor FCN godt nok havde bolden meget af tiden men spillede alt for langsomt til at skabe åbninger i det kompakte Hobro-mandskabs defensiv. Kun en enkelt tilfældig målchance til Jonathan Amon blev det til.

Og så glemte FCN i kontraspillet pludselig i det 32. minut at holde øje med lynhurtige Quincy Antipas, der fandt rum midt i banen til et ugeneret dybdeløb og en let scoring til 1-0. Heldigvis var FCN i stand til at svare hurtigt igen, da Mikkel Rygaard i det 35. minut knaldede et direkte frispark i kassen langt udefra til 1-1.

Det gav FCN en offensiv opblussen, men et par minutter før pausen kostede sløset forsvarsspil igen en scoring til Hobro, der kunne gå til pausen med 2-1 på tavlen, da Antipas igen slap helt fri, efter fæle opdækningsfejl af FCN. Og Antipas viste sig igen iskold med en klinisk afslutning.

Det var tydeligt, at FC Nordsjælland i pausen havde fået snakket om vigtigheden af mere tempo i spillet, og tigrene lagde tryk på fra 2. halvlegs start, hvor både Godsway Donyoh og Karlo Bartolec fik fyret nærgående skud af, mens Victor Nelsson i fri position headede på overliggeren.

Men så faldt kadencen igen, og kampen faldt i kvalitet indtil det 75. minut, hvor FCN endelig fik spillet hurtigt rundt fra Mikkel Damsgaard med hælen til Mikkel Rygaard, der med en godt set førstegangsaflevering fandt den fremstormende Karlo Bartolec på højrekanten, og den skarptskydende kroat sendte bolden flot i nettet til 2-2.

For anden gang i kampen fik FCN en livline, og der kom meget mere tempo og fantasi i offensiven. Men desværre kom passivt forsvarsspil igen til at koste dyrt, da Julian Kristoffersen kunne overspringe Ulrik Yttergaard Jenssen og heade bolden i mål til 3-2 i det 81. minut.

FCN forsøgte ihærdigt at svare igen for tredje gang, og det var meget tæt på ved både Andreas Olsen to gange og Mikkel Rygaard på endnu et direkte frispark. Men Hobros heroisk fightende bundhold kom i vejen for det hele og sikrede sig sejren.

For FC Nordsjælland var det et ærgerligt og unødvendigt nederlag at gå til landskamppause på, og forhåbentlig står tigrene noget skarpere i næste kamp hjemme mod de danske mestre fra FCM lørdag november kl. 16.00.