Endnu en alt for lille storsejr til FCN

Kategorier

Karlo Bartolec scorede til 1-0 med et rigtigt flot mål og tiljubles fortjent.

Boesenfoto.dk

Der er for alvor kommet gang i FC Nordsjællands målmaskine igen, og SønderjyskE blev sendt hjem med en lille lussing på 4-1 i en kamp, hvor Godsway Donyoh scorede hattrick.

Det er ret godt at vinde 4-1 og alligevel føle, at man kan gøre det endnu bedre. Sådan var det i aftenens kamp mod SønderjyskE, hvor FCN storsejrede for anden gang i træk på hjemmebane.

FCN har igen fået godt gang i målmaskinen, men effektivteten kan stadig blive en del bedre, og havde FCN haft bare lidt mere skarphed i 1. halvleg, havde al spænding  i kampen mod SønderjyskE været væk allerede ved pausen. For trods en hurtig føring på 2-0 lykkedes det ikke FCN at lukke kampen endeligt på de næste mange store chancer, og i stedet kom der ny spænding med et uheldigt selvmål i slutningen af 1. halvleg.

FCN forsøgte straks fra 2. halvlegs start at jagte en afgørelse, og Andreas Olsen var to gange meget tæt på, men også SønderjyskE nåede at bide fra sig med et forsøg, hvor Nicolai Larsen i FCN-målet måtte ud i fuld længde for at klare. Efter et lille kvarter i 2. halvleg begik gæsternes Victor Ekani et frispark til sin anden advarsel og dermed rødt kort, og 11 mod 10 tog FCN fuld kontrol over kampen.

SønderjyskE var henvist til sporadiske forsøg på dødbolde, mens FCN kørte rundt med bolden for at finde åbninger. Helt efter fortjeneste fik FCN endelig scoret til 3-1 i det 68. minut og 4-1 efter 81 minutters spil. Resten var ren legestue, og med den alt for lille storsejr rykker FCN nu frem som nr. 6 i Superligaen.

Karlo Bartolec viste vejen for FCN, da han i det 9. minut iskoldt udnyttede en ripost efter et flot angreb. Bolden blev pareret i en høj bue ud af feltet, og Karlo Bartolec var fristet til at helflugte, men valgte i stedet at tæmme bolden og tage et kort træk, hvorefter han sendte den flot over i fjerneste målhjørne til 1-0.

Herefter overtog Godsway Donyoh målscenen med et hattrick. I det 16 minut lagde Jonathan Amon en flot bold på tværs til Andreas Olsen, der gled fri af keeperen men fra meget spids vinkel ramte stolpen, så bolden sprang ud til Godsway Donyoh, der havde let ved at score.

Herefter havde FCn flere helt oplagte chancer for at øge føringen, men i det 37. minut fik SønderjyskE stik mod spil og chancer reduceret på et kludemål. På et højt indlæg gik Nicolai Larsen lidt fejl af bolden og boksede ved siden af, hvorefter den ramte en faldende Victor Nelsson i nakken og gik i mål til 1-2.

FC Nordsjællands mål til både 3-1 og 4-1 var efter næsten identisk recept. Ulrik Yttergård smækkede en bold ud på fløjen til Andreas Olsen, der serverede midt for mål for fødderne af Godsway Donyoh, der elegant drejede bolden i kassen til 3-1.

Og det gentog sig ved målet til 4-1, hvor Jacob Steen Christensen startede angrebet med den lange præcise aflevering til Andreas Olsen, der igen fandt Godsway Donyoh til en scoring midt for mål og et smukt hattick.

FC Nordsjællands næste kamp er på søndag ude mod Hobro, hvorefter publikum i Right to Dream Park kan glæde sig til lørdag 20. oktober, hvor de danske mestre fra FC Midtjylland kommer på besøg.