Værd at vide før kampen mod OB

Kategorier

Mikkel Damsgaard i duel med Kenneth Emil Petersen ved forårets møde med OB. Kenneth Emil er ikke længere anfører for fynboerne.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland spiller søndag kl. 12 i Odense, og her er lidt statistiske vinkler på den spændende Superligakamp.

Vidste du at…

…FCN og OB har mødt hinanden 46 gange i Superligaen, og samlet set har FCN 15 sejre, 8 kampe er endt uafgjort og 23 gange har OB vundet. 25 af kampene er spillet i Odense, og her har OB vundet 15 gange, 4 kampe er endt uafgjort, og 6 gange har FCN vundet.

…FCN vandt 2-1 i begge opgør mellem de to klubber i sidste sæson, og sejren i Odense var samtidig et brud på en lang negativ stime på udebane mod fynboerne. Forinden havde OB nemlig vundet 7 hjemmekampe i træk mod FCN.

…kampens dommer, 35-årige Peter Munch Larsen, er i gang med sin 3. sæson i Superligaen. Han dømte senest en kamp med FC Nordsjælland i denne sæsons 2. spillerunde, hvor tigrene gæstede AGF og spillede 1-1.

…FCN i den seneste kamp hjemme mod Horsens stillede med det yngste Superligahold nogensinde. Holdet havde i startopstillingen en gennemsnitsalder på kun 20 år og 118 dage.

…ingen af de nuværende spillere i FCN-truppen har rundet 100 kampe. Den mest kamprutinerede er Mads Mini Pedersen med 79 kampe. Andreas Skovgaard og Victor Nelsson følger tæt efter med henholdsvis 75 og 71 kampe.

…OB har til denne sæson fået ny træner. Det er Jakob Michelsen, der har afløst Kent Nielsen. Jakob Michelsen førte for tre sæsoner siden SønderjyskE frem til overraskende sølvmedaljer i Superligaen og har siden været træner for Hammerby i Allsvenskan.

…OB i dette transfervindue har hentet seks spillere til udefra. Det er Alexander Ludwig fra Horsens, Janus Drachman, FCM, Ramon Leeuwin, Utrecht, Kamil Vacek, Slask Wroclaw, målmand Mandé Sayouba fra Stabæk og her til allersidst Bashkim Kadrii fra FCK. Janus Drachman har også afløst Kenneth Emil Petersen som anfører for OB.