Værd at vide før dagens pokalkamp

Kategorier

Jakob Johansson er udlejet fra FCN til HB Køge i denne sæson, og han har allerede scoret otte mål for HB Køge.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjællands spiller i aften kl. 19 ude mod HB Køge i Sydbank Pokalens 3. runde, og her er lidt sjove vinkler på den spændende kamp.

Vidste du at…

…FCN ligesom de øvrige fem deltagere i forårets Mesterskabsspil først indtræder i årets pokalturnering her i 3. runde. HB Køge har været med fra 1. runde i Sydbank Pokalen, hvor holdet har slået sig vej til mødet med FCN gennem sejre ude over Humlebæk og B 93.

…FCN blev pokalmester i både 2010 og 2011, og FCN er dermed én af de kun seks klubber, der har vundet pokalturneringen to år i træk. De øvrige er AGF, Vejle, Randers, Lyngby og FCK.

…i perioden, hvor FCN vandt pokaltitlen to år i træk, blev det til 17 pokalsejre i træk, før den eventyrlige stime sluttede i kvartfinalen i den 18. kamp ude mod FCK. Siden har FCN kun en enkelt gang nået rigtig langt med en plads i semifinalen i 2014, hvor FCN tabte samlet til FCK med 1-2 efter to tætte kampe.

…HB Køge trænes af Morten Karlsen, der som aktiv spillede 145 kampe for FCN og siden har været ungdomstræner i FC Nordsjælland i år, senest for FCN U/19 Ligamandskabet i sidste sæson. “Karl” har således trænet de fleste af de spillere, FCN stiller med til pokalkampen i aften.

…der også på spillerfronten har været en del udveksling. I foråret var Abdul Mumin udlejet til HB Køge, hvor han var fast mand på 1. divisionsholdet, og i øjeblikket er angriber Jakob Johansson i HB Køge på lejebasis fra FCN for resten af sæsonen. Jakob Johansson har allerede vist sin store målfarlighed med 5 ligatræffere og 3 mål i pokalturneringen for HB Køge.

…HB Køge er tophold i NordicBet Ligaen med 22 point for 10 kampe, og at klubben udover Jakob Johansson også har en anden farlig herre i front. Det er Martin Koch, der er tipscorer med 10 mål i denne sæson.

…vinderen af kampen skal spille endnu en runde i Sydbank Pokalen her i efteråret. 4. runde er programsat til 30. og 31. oktober, mens kvartfinalerne først spilles til foråret.

…kampen spilles på det tidligere Herfølge stadion, der nu hedder Capelli Sport Stadion, og har adressen Vordingborgvej 124, 4681 Herfølge.

…entreprisen har HB Køge sat til 80 kr. for voksne og 40 for pensionister, mens børn og unge på 15 år og nedefter går gratis ind til kampen.