U16 pigerne vandt EVN Cup

Kategorier

U16 pigerne vandt igår elite-stævnet EVN Cup i Nyborg efter en 3-1 sejr over B93 i finalen søndag eftermiddag. De fik tilmed revanche over holdet fra Østerbro som besejrede U16 pigerne i første turneringskamp for et par uger siden. 

EVN cup er et elite-stævne, som afholdes for inviterede hold af Efterskolen ved Nyborg, hvor andre dygtige hold som Team Odense Q, Varde, B93, Næsby/Dalum, Roskilde og Silkeborg alle deltog.

– Vi er glade for, at vi, i vores første år med pigefodbold, fik invitation til at deltage. Formålet med turen var, at vi ville styrke os socialt, kulturelt og ikke mindst spille nogle kampe mod dygtige modstandere fra andre regioner af Danmark, siger Lauritz Smed, Specifiktræner U16 piger.

– I ugens træning havde vi fokus på gennembrudsspillet og straks efter ankomsten havde vi en kampforberedende taktisk træning, men fredagen blev brugt på at styrke pigernes spilforståelse, da vi havde givet dem opgaver i forhold til de andre hold som spillede.

For selvom pigerne havde udsigt til rolig fredag aften, hvor de ikke skulle spille selv, fik de til opgave at observere Silkeborg og Roskilde og berette om deres formationer og spillestile. Lørdag morgen havde pigerne en snak med fysisktræner Pelin, om hvad der kræves af spillerne udenfor banen i forhold til fysisk aktivitet, kost og søvn. Samtidig blev pigerne introduceret til at spille med pulsur.

Lørdag eftermiddag var der kamp mod Silkeborg IF. Pigerne var topkoncentrerede og de demonstrerede, at de ikke alene forstår elementerne fra gennembrudsspillet. De kunne også praktisere flere af dem i det færdige spil. Farum BK/FCN vandt 3-0 over Silkeborg IF i første kamp og fik vist mere af gennembrudsspillet, med flot udnyttelse af stikninger ind under modstandernes stoppere.

Lørdag aften skulle pigerne spille mod Roskilde. Det blev en kamp, hvor de ikke helt fik ramt den rytme, de havde mod Silkeborg. Så i en lidt rodet kamp, hvor modstandernes fysiske overtag spillede ind, fik de ikke vist helt så blændende fodbold. Kampen blev vundet med 2-1 og fik god læring med fra kampen ved at spille mod fysisk stærkere modstandere.

Søndag var det finale-tid og modstanderen hed B93. Nu skulle det vise sig, om holdet havde rykket sig på udviklingen siden den første kamp i den hjemlige turneringen, hvor pigerne tabte til B93.

Det blev en finale med fart og intensitet. Det var tydeligt, at der var noget på spil for begge hold. Pigerne leverede en taktisk klog kamp og sikrede sig en sejr på 3-1 og en flot turnering fra alle pigerne som høstede god erfaring.