Skovgaard: Vi var der 100% i hele kampen

Kategorier

Andreas Skovgaard fik scoret sit første mål nogensinde for FCN.

Andreas Skovgaard scorede sit første mål nogensinde, og målmand Peter Vindahl Jensen fik debut med clean sheet i pokaltrumfen.

Aftenens pokalkamp mod HB Køge var for Andreas Skovgaard kamp nr. 78 med tigeren på brystet, og den blev bemærkelsesværdig på flere måder. Dels gik han på banen som anfører for første gang, og da han kort før pausen steg til vejrs og headede bolden i nettet til 1-0, var det også hans første scoring nogensinde i en betydende kamp. Han fik så også lige et gult kort, men det var ikke helt så nyt. Bare et bevis på, hvor meget han giver sig i alle dueller:

– Jeg er da glad at få scoret. Det var et dejligt tidspunkt at komme foran på, og det gav os noget mere ro, som vi kunne tage med ud til 2. halvleg. Jeg havde en lignende hovedstødschance lidt tidligere, hvor jeg prøvede at heade ind midt foran mål, uden at vi fik noget ud af det, så anden gang tænkte jeg, at jeg hellere selv måtte heade på mål, kommer det med et skævt smil fra Andreas Skovgaard, der også kunne nyde anførerrollen.

– Vi var der 100% i hele kampen, og det er det, der gør forskellen. Vi generobrede bolden højt hele tiden, og de havde jo næsten ikke nogen chancer. Det var en rigtig god indsats af hele holdet. Vi holdt koncentrationen og blev bare ved med at presse dem, konstaterer Andreas Skovgaard.

Dagens mand i skysovs i FC Nordsjællands omklædningsrum var ellers den debuterende målmand Peter Vindahl Jensen. Ikke fordi han behøvede at finde mirakelredninger frem, for han var i størstedelen af kampen helt arbejdsløs, men alle hyldede ham for endelig at få debut, og så endda med rent bur:

– Det har været længe undervejs, for jeg har vel været med i truppen i to år nu. Så er det bare ekstra dejligt endeligt at være der i en betydende kamp og få sin debut. Det er jo en målmands lod, at man ikke bare kan få lidt minutter hist og pist, men så er det også ekstra vigtigt at være klar, når man endelig får chancen.

– Holdet arbejdede stenhårdt, så jeg havde ikke så meget at lave, men så må jeg vise, hvad jeg kan en anden gang. Jeg håber selvfølgelig, at vi går hele vejen til Parken. Det er jo det pokalfodbold handler om, lyder det fra Peter Vindahl Jensen, der som debutant ifølge traditionerne i klubben skal synge en sang ved afslutningsfesten. Og det var Peter straks med på:

– Jeg har allerede bestemt mig for, at det skal være Rasmus Sebachs Millionær. Det er en fantastisk sang.