FCN kom tilbage i kampen men ikke nok til point

Kategorier

Robert Skov, her i duel med Magnus Kofod, var en stor mundfuld for FCN og scorede til 1-0 på hovedstød.

Foto: Getty Images

FCN blev mast helt tilbage i 1. halvleg i Parken, men slap med 0-1 før pausen, og med en hurtig udligning i 2. halvleg fik tigrene nyt liv, inden FCK fik sat et sejrsmål ind til 2-1.

Sjældent har FC Nordsjællands spillere løbet så meget efter bolden som i 1. halvleg af dagens Superligakamp i Parken. FCK satte sig tungt på kampen og dominerede midtbanen i en grad, så det meget sjældent lykkedes FCN at kombinere sig fremad.

Skulle FCN holde fast i bolden, var det hele tiden med afleveringer på tværs eller bagud. Forsøgene fremad trevlede FCK let op, og derfor blev det ensrettet trafik i en grad, som FCN sjældent er udsat for. FCK fik også udbytte af overtaget allerede i det 10. minut, da Robert Skov steg til vejrs og snittede et hjørnesparksindlæg i nettet ved bagstolpen til 1-0.

Den stilling holdt sig til pausen, og det kunne FCN-spillerne prise sig lykkelige for. Både Rasmus Falk og Robert Skov havde helt oplagte chancer til at øge føringen, og Nicolai Boilesen ramte stolpen med et afrettet skud.

Derfor havde FCN fortsat muligheder i kampen, da der blev fløjtet op til 2. halvleg, og et systemskifte fra 3-4-3 til 4-3-3 ændrede billedet en del. Da FCN også slap med skrækken på Nicolaj Thomsens stolpeskud i 2. halvlegs første minut, gav det energi til at gå til modangreb, og næsten ud af det blå kom udligningen så i det 50. minut, da Andreas Olsen knaldede bolden i kassen med højrebenet efter flot opspil af Karlo Bartolec og Jacob Steen Christensen.

Det gav FCN ny gejst og mod på at angribe, og i de næste minutter overtog tigrene taktstokken med gode forsøg af både Jonathan Amon og Karlo Bartolec. Men så skete det, der ikke måtte ske. Forsvarets krumtap Victor Nelsson måtte til behandling i det 59. minut, og det ene minut uden ham på banen udnyttede FCK straks til et godt gennemspillet angreb, som Viktor Fischer afsluttede til 2-1.

Det tog luften lidt ud af FCN igen, og FCK blev atter den dominerende part, selv om det aldrig blev helt så udpræget som i første halvleg. FCK spillede sig heller ikke til de store målchancer i den sidste halve time, og FCN kæmpede forgæves for at finde en åbning, men den var der ikke, og så endte det med en helt fortjent sejr på 2-1 til FCK.

FCN må tage ved lære af kampen, og de unge spillere fik at se, at der er meget at arbejde videre med. Nu må de hurtigt ryste kampen i Parken af sig og sætte fokus på næste opgave, som er pokalkampen ude mod 1. divisions tophold HB Køge allerede onsdag aften kl. 19.00. Og i Superligaen venter SønderjyskE hjemme i Right to Dream Park næste mandag aften kl. 19.00.