Kvalitetsløft i træningen for de helt unge årgange

Kategorier

René Klok er ansvarlig for specifiktræningen i FCN, og nu får træningen af 2010 årgangen også et kvalitetsløft.

– Udviklingen af de yngste spillere ligger os meget på sinde i FCN/Farum Boldklub, og vi bliver ved med at se på, hvordan vi kan optimere vores setup i det yngste segment, siger specifiktrænings ansvarlig René Klok

FC Nordsjælland har gennem mange år, i samarbejde med moderklubben Farum Boldklub, haft ét af landets allerstærkeste setup omkring årgangene fra U/10 til U/19. Fra sommerferien i år, er U/9 årgangen ligeledes kommet ind under den paraply. Man har således fra klubbens side, valgt til 2010 årgangen at ansætte en ikke forældretræner, som har en lang trænerkarriere bag sig, og blandt andre, har trænet den tidligere FC Nordsjælland spiller Emre Mor.

Drengene på det alderstrin tilbydes i fremtiden, kvalificeret og målrettet træning tre dage ugentligt og de mest træningsparate og motiverede spillere, deltager også i tekniktræning i Farum Boldklub regi samt Specifik træning i FC Nordsjælland regi fra uge 43, en dag om ugen.

Her vil spillerne blive trænet af FCN Akademi trænere. Derved kan drengene på U/9 og U/10 nu få 4-5 kvalificerede træningspas ugentligt, og dermed skubbes der yderligere til udviklingen.

– Udviklingen af de yngste spillere ligger os meget på sinde i FCN/Farum Boldklub, og vi bliver ved med at se på hvordan vi kan optimere vores setup i det yngste segment. Der er rigtig meget at hente, hvis vi kan lægge de rigtige færdigheder ind i en så tidlig alder som muligt, hvor børnene rigtig gerne vil lære og suge til sig.

– Men det er mindst ligeså vigtigt, at spillerne har det sjovt, når de kommer til træning. Vi har i flere år haft et rigtig godt setup for det lidt ældre segment, men det er super positivt, at vi nu også kan sikre et markant kvalitetsløft hos de yngste, siger specifiktrænings ansvarlig René Klok.