Hjulmand: Det bliver en helt lige kamp

Kategorier

Kasper Hjulmand: Jeg elsker pokalfodbold

– Pokalfodbold har sit helt eget liv, og jeg elsker det. Man ved aldrig, hvad der sker, siger FC Nordsjællands cheftræner før pokalmødet med HB Køge onsdag kl. 19.00.

Det er topholdet i NordicBet Ligaen, FCN skal op mod på udebane i 3. runde af Sydbank Pokalen, og modstanderen HB Køge har i denne sæson fået Morten Karlsen som cheftræner, efter at “Karl” i flere år har været ungdomstræner i FC Nordsjælland. De seneste sæsoner for U/19 mandskabet, så han har trænet de fleste af de spillere, FCN stiller med på Capelli Sport Stadion i Herfølge.

Der har også været udveksling af spillere de to klubber imellem. Abdul Mumin var således udlejet til HB Køge i foråret, og i øjeblikket er angriber Jakob Johansson udlejet fra FCN til HB Køge for resten af sæsonen. Han har allerede scoret 5 mål i ligaen og 3 i pokalen hidtil for HB Køge.

FCN-træner Kasper Hjulmand er ikke i tvivl om, at det bliver en svær opgave:

– Jeg sagde allerede lige efter lodtrækningen, at det var den sværest tænkelige. HB Køge er toppen af 1. division, og så har man Superliga niveau. Jeg forventer, at det bliver en helt lige kamp, og vi skal være forberedt på alt. Det kan blive afgjort på 90 eller 120 minutter men også sagtens gå i straffespark.

– Vi skal virkelig præstere for at komme videre, og vi vil gerne præstere i pokalen. Efter nogle skuffende pokalsæsoner, skal det gerne være i år, vi igen kommer langt. Vi går efter det. Pokalfodbold har sit helt eget liv, og jeg elsker det, siger Kasper Hjulmand, der var 1. Team Coach for FCN med Morten Wieghorst som cheftræner i årene 2010 og 2011, hvor FCN gik hele vejen og to gange slog FC Midtjylland i pokalfinalen.

At det er Morten Karlsen, der styrer HB Køge, lægger Kasper Hjulmand ikke noget specielt i:

– Det bliver da sjovt at hilse på “Karl” og også “Jo” (Jakob Johansson, red.), og vi glæder os over, at det går dem så godt. Men når kampen er i gang har det ingen indflydelse. Det er jo ikke noget spillerne løber rundt og tænker på, og det er dem, der spiller kampen.

Kampen spilles på det tidligere Herfølge stadion, der nu hedder Capelli Sport Stadion, og har adressen Vordingborgvej 124, 4681 Herfølge. Tag med og støt tigrene i den spændende pokalkamp.

Entreprisen har HB Køge sat til 80 kr. for voksne, 40 for pensionister, mens børn og unge på 15 år og nedefter går gratis ind til kampen.