Godsway: Jeg prøver at være rollemodel

Kategorier

Godsway Donyoh er tilbage i FC Nordsjællands startopstilling.

Boesenfoto.dk

– Jeg fik sidste sæson spoleret af en alvorlig skade, men nu er jeg helt klar til at vise, at det her skal være min sæson, lyder det fra den 23-årige ghanesiske angriber før hjemmekampen mod Randers lørdag kl. 16.

Sin unge alder til trods er Godsway Donyoh nærmest ”alderspræsident” i FCN truppen på flere måder. Han kom til FCN i januar 2016, og kun Mads Mini Pedersen har været i truppen i længere tid end Godsway, så det er en klart yngre og fuldstændig ændret trup.

Godsway Donyoh rundede i forrige hjemmekamp som den første fra Right to Dream Akademiet i Ghana 50 kampe for FCN, og han har scoret 19 mål. Dermed står han også som er forbillede for flere af de spillere, der siden er kommet til fra Ghana.

– Det var dejligt at nå de 50 kampe, men jeg ville gerne have spillet mange flere. Desværre fik jeg det meste af sidste sæson spoleret af en alvorlig skade, og et par småskader har også drillet mig her i starten af denne sæson. Men nu er jeg helt klar og fuldstændig fokuseret på, at det her skal være min sæson, og den starter nu, fastslår Godsway Donyoh.

Han har været lidt ud og ind af holdet på grund af skaderne, men alligevel har han scoret tre mål i de fire Superligakampe og tre internationale kampe, det er blevet til i denne sæson, hvor han har fået en del flere holdkammerater fra akademiet i Ghana.

– Da jeg kom til klubben, kendte jeg slet ikke spilsystemet, og det tog tid at lære. Derfor blev det ikke til så mange kampe i 2016, men jeg arbejdede hårdt og lærte både spillestil og alt, hvad der kræves for at spille på Superligaholdet i FC Nordsjælland.

– Jeg prøver at være en rollemodel for alle de nye. Det tager tid at lære systemet og få succes her. Jeg vil være et godt eksempel, og mit råd til de nye fra Ghana er, at de skal arbejde hårdt, vise vilje til at lære og have tålmodighed.

– Den store forskel på truppen nu, og dengang jeg kom til FCN, er mest omkring erfaring, da truppen er langt yngre i gennemsnitsalder. Til gengæld har mange af drengene fra akademiet her spillet systemet hele vejen igennem i ungdomsårene, så de kender det hele og har i en tidlig alder også prøvet at træne med Superligatruppen. Stor kredit til alle trænere og coaches for det arbejde.

– De unge fra Ghana, som nu er kommet til, og dem der kommer senere, har også alle bedre forudsætninger for hurtigere at lære det hele at kende, fordi de har været heroppe i grupper og både trænet med og spillet sammen med de danske drenge ved stævner.

– Mine landsmænd fra Ghana kan først komme hertil permanent, når de bliver 18 år, men det betyder meget for dem, at de har mærket, hvordan det hele foregår her. Og så må de vise, at de vil det. Jeg fortæller dem gerne, hvad der kræves, og at de nok skal få chancen, hvis de arbejder hårdt nok for det, siger Godsway Donyoh.

Han har selv knoklet hårdt for sin nuværende status, og fra denne sæson fået sit ønskenummer 11 på ryggen.

– 11 har altid været et af mine favoritnumre, så jeg er da glad. Det føles godt, og nu må jeg vise, at det er en rigtig angribertrøje. 19 mål i 50 kampe er okay, men det skal gerne blive til mange flere.

– Mit drive er at gøre det så godt, at jeg også kan få chancen i en større liga, som så mange andre af FC Nordsjællands spillere. Det er min drøm at prøve mig af i en stor liga på et tidspunkt.

Godsway Donyoh håber, at skarpheden er ved at være tilbage efter skadespausen, og han kan passende vise det med en scoring mod Randers i morgen lørdag kl. 16.00 i Right to Dream Park.

Køb billet til kampen HER