FCN vandt 1-0 over FCK i reserveholdskampen

Kategorier

Mikkel Damsgaard blev matchvinder for FCN.

I en rigtig velspillet fodboldkamp vandt FCN på et mål af Mikkel Damsgaard kort efter pausen.

FC Nordsjælland kom godt fra start i efterårets Reserveholdsturnering. Dagens udekamp mod FCK blev vundet 1-0 efter en tæt og intens kamp mellem to gode hold, der matchede hinanden rigtig godt.

Især i 1. halvleg spillede FCN med stort flow i spillet og styrede kampen det meste af tiden. Det kastede også enkelte målchancer af sig. Joachim Rothmann blev spillet fri, men tøvede lidt for længe med afslutning, så vinklen blev for spids. Og FC Nordsjællands nye back fra Brentford, Lukas Talbro, lavede flere fine gennembrud på højrekanten i samspil med Martin Frese, og på et af dem afsluttede Talbro selv tæt forbi stolpen.

FCN kom stærkt ud til 2. halvleg og fik lagt et højt pres, der i det 48. minut resulterede i en bolderobring og en åben chance til Mikkel Damsgaard, der køligt tog et træk ind i feltet og udplacerede FCK-keeperen til 1-0. Kort efter var Ibrahim Sadiq tæt på at øge føringen efter en flot solotur, men skuddet blev pareret.

Efterhånden som FCN skiftede ud kneb det med at fastholde samme rytme i spillet, og i det sidste kvarter overtog FCK taktstokken. Det blev til enkelte farlige indlæg, men det lykkedes FCN at få afværget i sidste øjeblik, og i stedet burde FCN have cementeret sejren på et godt gennemspillet angreb, hvor en ripost havnede lige for fødderne af Valdemar Montell tæt ved mål. Men en forsvarer kastede sig vandret og fik blokeret, så det sluttede 1-0.

Lukas Talbro, som FCN hentede i Brentford på sidste dag i transfervinduet, spillede 1. halvleg som højre wingback og gjorde det rigtig godt:

– Det var dejligt at få nogle kampminutter i benene og lære de andre og systemet at kende. Det var lidt anderledes at ligge så højt som back, og man skal lige lære mønstrene at kende, men jeg synes selv, det gik helt fint. Vi sad på det meste i 1. halvleg, men manglede lige et slutprodukt, lød det fra Lukas Talbro.

Også træner Søren Krogh var meget tilfreds:
– Jeg synes, det var en fantastisk fodboldkamp. Vi arbejdede meget på at spille direkte og få nogle dybdeløb ned bag FCK-forsvaret, og det lykkedes flere gange. Vi kunne måske også godt være kommet lidt mere over kanterne, men generelt så vi meget af det, vi gerne ville. Det er fint at vinde 1-0 herinde, og vi gav ikke mange chancer væk, sagde Søren Krogh.

Reserveholdskamp:
FCK-FCN 0-1 (0-0)
Mål: 48. minut 0-1 Mikkel Damsgaard.

FC Nordsjællands startopstilling i 3-4-3 formation:

Peter Vindahl Jensen
Benjamin Tiedemann Hansen, Magnus Wørtz, Andreas Skovgaard.
Lukas Talbro, Frederik Juul Christensen, Mikkel Damsgaard, Clinton Antwi.
Martin Frese, Joachim Rothmann, Ibrahim Sadiq.

Indskiftet:
46 Thor Høholt for Lukas Talbro.
55 Hector Thomsen for Mikkel Damsgaard
65 Lucas Bøje  for Frederik Juul
70 Valdemar Montell for Joachim Rothmann