Amon får igen netmaskerne til at blafre

Kategorier

Jonathan Amon får her "gardinerne" til at blafre bag Randers-keeper Carlgren.

Boesenfoto.dk

– Jeg husker tydeligt vores sejr i Parken sidste år, og vi tror da på, at vi kan gøre det igen, siger Jonathan Amon før søndagens møde med FCK i løvernes egen hule.

Det store smil var fremme igen på ansigtet af 19-årige Jonathan Amon, da han i søndags igen fik netmaskerne til at blafre med scoringen til 1-0 mod Randers. Dermed banede han vejen for den sikre sejr på 4-1.

Det var hans 3. mål i de kun seks kampe, det er blevet til i denne sæson, hvor han måtte starte med skånsom genoptræning efter den overbelastningsskade, der også spolerede det meste af den unge amerikaners forår.

Men nu er ”Johnny”, som han populært kaldes, helt oppe i omdrejninger igen, og så er der fart på. Det viste Jonathan Amon flere eksempler på mod Randers i lørdags, og det husker alle nok også fra FC Nordsjællands sidste besøg i Parken. Her satte Jonathan Amon speed på mod baglinjen flere gange og serverede bl. a. det indspil, som Emiliano Marcondes bare skulle sætte foden på til 2-0:

– Jeg husker tydeligt vores sejr i Parken sidste år. Det var første gang, jeg spillede på sådan et stort stadion med så mange mennesker, og det var en meget vigtig kamp. Men ellers tænkte jeg ikke så meget over det og nød bare oplægget til scoringen.

– Vi fik en vigtig sejr, og det var det, der betød mest. Vi går altid på banen for at vinde, og vi tror da på, at vi kan gøre det igen, lyder det fra Jonathan Amon før kampen i Telia Parken på søndag kl. 16.00.

FCN vandt 3-1 i Parken den decemberdag, hvor alt gik op i en højere enhed for tigrene. Karlo Bartolec havde bragt FCN foran 1-0 på et flot langskud, og selv om FCK fik reduceret efter det føromtalte mål til 2-0, kunne Mads Mini Pedersen sætte trumf på med en solotur og scoring til 3-1.

Jonathan Amon havde fået sin debut en lille måned tidligere som indskifter mod Lyngby, og da han første gang var i startopstillingen hjemme mod Horsens sidst i november, gik han helt amok med scoring og flere oplæg i 6-0 sejren.

En vildt lovende efterårsafslutning for den lille lynhurtige angriber kunne desværre ikke følges op i foråret på grund af en drilsk overbelastningsskade, der kun levnede plads til et kortvarigt comeback og en enkelt scoring mere mod Brøndby.

Kvalerne strakte sig også ind i starten af denne sæson, hvor Jonathan Amon først var spilleklar igen midt i august og kun har været tilbage i startopstillingen i de seneste tre Superligakampe.

– Det føles dejligt at være tilbage og kunne give sig fuldt ud. Det var også dejligt at score igen mod Randers. Jeg går efter at hjælpe holdet bedst muligt med mål eller assists, og jeg synes, relationerne mellem os bliver bedre og bedre fra kamp til kamp.

– Vi spiller på en lidt anden måde i denne sæson, men vi kender alle sammen hinanden fra akademiet, så jeg er slet ikke i tvivl om, at vi nok skal få det hele til at fungere, når vi får lidt flere kampe og en masse træning sammen.

– Der har været meget fokus på afslutningstræning i den sidste tid, og det gav udbytte mod Randers. Også i den her uge har vi sparket mange bolde i kassen til træning. Det giver da selvtillid, selv om det kun er træning, og vi tager til Parken for at vinde med udgangspunkt i vores eget spil, siger Jonathan Amon.

FCN mødte FCK fire gange i sidste sæson og vandt de to af kampene, 3-1 i Parken og 3-0 hjemme, mens det blev til et nederlag på 1-2 i Parken i første kamp i Mesterskabsspillet men med 0-0 hjemme i sidste kamp hentede FCN alligevel bronzen for næsen af FCK.