FCN forsøgte men fandt aldrig sit topniveau

Kategorier

Clinton Altwi spillede hele kampen på venstrekanten og gjorde det fint, her i en luftduel med Kasper Fisker.

Foto: Getty Images

Brøndby kunne gå til pause med en fortjent 1-0 føring efter en 1. halvleg, hvor FCN slet ikke kunne finde rytme. Det blev meget bedre i 2. halvleg, men der manglede skarphed, og så scorede Brøndby i stedet til 2-0 i sidste minut.

Det var FC Nordsjællands 8. kamp på 24 dage og igen med en del ændringer i startopstillingen. Det bar indsatsen også præg af i starten, hvor FCN kiksede flere elementære afleveringer og dermed satte sig selv under unødvendigt pres flere gange. Det blev bedre, som halvlegen skred frem, men FCN-spillet var alt for passivt, mens Brøndby spillede mere direkte.

Det gav hjemmeholdet åbne målchancer, som den igen stærkt spillende keeper Nicolai Larsen reddede et par gange overfor en fri Mikael Uhre. “Nico” var dog prisgivet i det 39. minut, da det var Kamil Wilczek, der slap fri på kanten af offside og scorede med et hårdt vinklet skud til 1-0.

FCN var kort forinden blevet tvunget til en udskiftning af den skadede Ulrik Yttergaard Jenssen, men alligevel valgte træner Kasper Hjulmand modigt at satse med brug af begge de øvrige udskiftninger til 2. halvleg, hvor både Mikkel Rygaard og Andreas Olsen kom på banen.

Det ændrede betydeligt på spilfordelingen. Kampen blev helt lige og til tider med FCN som den klart dominerende part. Det var lige ved at give bonus i det 48. minut, hvor tre FCN-spillere nærmest stod i kø for at heade et perfekt indlæg fra Mikkel Rygaard i nettet. Victor Nelsson var tættest på, men fik ikke hovedet på bolden, som så også røg forbi Andreas Olsen og Andreas Skovgaard, der stod lige bagved.

Den situation kunne have ændret slagets gang. Nu blev det ved at prisværdigt forsøg, for selv om FCN fandt noget af sit vante niveau i selve spillet, blev det aldrig rigtigt giftigt. Og Brøndby skabte farligere situationer på kontraspil, hvor Nicolai Larsen igen reddede overfor en fri Johan Larsson.

Kampen blev først endeligt afgjort i 90. minut, da indskiftede Anta Erceg meget heldigt blev ramt i brystet af et skud, så bolden røg i kassen til 2-0. Spillemæssigt var 2. halvleg godkendt men skarpheden var der ikke, og FCN fandt aldrig det topniveau, der inden dagens kamp havde givet ti kampe i træk uden nederlag.

Kampen bød på debut i startopstillingen til Mohammed Kudus fra Right to Dream akademiet i Ghana. Han blev 18 år i torsdags og er nu spilleberettiget for FCN og er fast med i Superligatruppen.

Kampen mod Brøndby var en skuffelse for alle, men nu gælder det bare om straks igen at se fremad, for allerede på torsdag venter en ny stor og spændende opgave hjemme mod Partizan Beograd i Europa League. Her skal FCN være tilbage på topniveau med meget mere skarphed foran mål for at fortsætte sejrstogtet i Europa.