Fantastiske FCN klar til partizankrig

Kategorier

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland spillede en fremragende kamp i Stockholm og gentog 1-0 sejren over AIK fra den første kamp. Nu venter Partizan Beograd på torsdag hjemme i 3. Europa League runde.

Det var imponerende at se, hvordan det unge FCN-mandskab gik til en på papiret vildt svær opgave mod det svenske tophold AIK, der var støttet af næsten 11.000 tilskuere.

Men kun de 50 medrejsende tilskuere fra FC Nordsjælland fik noget at glæde sig over, for der stod FCN på den kamp i en sådan grad, at tigrene helt pillede spændingen ud af opgøret til sidst med klogt spil. FCN gik på banen i Tele2 Arena for at spille fremadrettet fodbold og gå efter chancen for et vigtigt udebanemål, og det kom i det 28. minut.

Mikkel Damgaard førte bolden frem og spillede Andreas Olsen på det helt rigtige tidspunkt, og efter et simpelt træk lynede “Andys” venstreben med en knaldhård træffer gennem benene på AIK-keeper Oscar Linnér. Den scoring gav tigrene endnu mere selvtillid, og de skabte chancer til et mål eller to mere, blandt andet et skud på underkanten af overliggeren af Andreas Olsen på Karlo Bartolecs indlæg.

Defensivt stod FCN også stærkt og gav kun få blottelser, som AIK slet ikke forstod at udnytte. Og så var Nicolai Larsen som en mur bag sit forsvar med sikkert spil og et par gode redninger, da det lige kneb en smule.

Der blev brugt mange kræfter i 1. halvleg, men alle mand fandt nye ressourcer til 2. halvleg, hvor FCN ikke blot forsvarede føringen hjem men også bedt fra sig med giftige modangreb. Sejren på 1-0 var bare så fortjent og så flot, og et stort kvalitetsstempel for FC Nordsjællands spillestil.

Nu har FCN vundet alle fire kampe i de to første kvalifikationsrunder i Europa League, og på torsdag venter så Partizan Beograd som modstander i 3. runde. Det bliver vildt. Kom i Right to Dream Park og få en oplevelse.

Mere om kampen følger senere.