Drømmen kan fortsætte. FCN og Farum BK enige om licensskifte

Kategorier

Anfører for U/18 pigerne, Josephine Nielsen, og FCN Head of Womens Football, Christian Taylor (t.v.) var med da formand for Farum BK, Torben Stensdal og FC Nordsjællands adm. direktør Søren Kristensen underskrev licensskiftet.

FC Nordsjælland og Farum Boldklub har sat sig for at skabe landets bedste miljø for pigefoldbold på eliteniveau, hvor piger skal have de samme muligheder, for at kunne indfri deres drømme inden for fodbolden, som drengene på FC Nordsjællands akademi har.

Nu er den ambition kommet et skridt nærmere, da Formanden for Farum Boldklub, Torben Stensdal, og FC Nordsjællands adm. Direktør, Søren Kristensen, i dag har underskrevet en aftale, hvor Farum Boldklub overgiver sin licens for klubbens U18 pigehold således, at de dygtigste fodboldpiger i Farum og omegn kan spille elitefodbold i landets bedste U/18 række med en tiger på brystet – nøjagtigt som eliteholdene for drengene har gjort det i flere år.

– Vi har gennem mange år nu haft et godt og konstruktivt samarbejde mellem os, og resultaterne taler sit tydelige sprog. Talentudviklingsmiljøet omkring Farum Boldklub og FC Nordsjælland er på allerhøjeste niveau, og vi ser frem til, at den samme model nu kan begynde at komme de bedste pigespillere til gavn også. Farum Boldklubs U/18 hold bliver FC Nordsjællands første officielle pigehold, men planen er, at også kvinde divisionsholdet skal spille i FCN trøjen.  Vi har et møde senere i august, hvor vi skal tale fremtidsplaner, og det ser vi meget frem til, fortæller Torben Stensdal.

– Vi har fra start været enormt ambitiøse omkring vores plan for pige- og kvindefodbold i Farum og Nordsjælland. Vi vil spille Champions League senest i 2023, og vi vil skabe et udviklingsmiljø, hvor piger har en mulighed for at forfølge deres drømme og ambitioner inden for fodbolden, og som matcher det unikke setup vi, i samarbejde med Farum Boldklub, har skabt for drengene over de seneste mange år i FCN. Derfor taler vi løbende med Farum Boldklubs bestyrelse om, hvordan vi kan gøre dette. Aftalen omkring U18 holdet ser vi som det første skridt på den fælles rejse mod at få indfriet vores ambitioner og drøm omkring pigefodbolden i området, siger Søren Kristensen.

– Farum Boldklubs 1. Senior kvindehold spiller i den kommende sæson i 1. division og vi arbejder sammen for og på, at de rykker op i landets bedste række 3F ligaen.  Når den målsætning er indfriet, er det planen at arbejde ud fra den samme model, som vi har på herresiden og i Superligaen, nemlig at skabe et hold der primært består af spillere fra vores egne akademier i henholdsvis Farum og Ghana.

Mens samarbejdet og udviklingen mellem Farum Boldklub og FC Nordsjælland skaber nye muligheder for fodboldpiger og kvinder på banen, så giver det store udfordringer uden for. Udfordringer som der meget snart skal findes løsninger på og til.

– De mange nye pigespillere, som vi har fået i Farum Boldklub, betyder at der er ekstra pres på vores faciliteter, som i forvejen var i brug fra morgen til aften. Vi er derfor i dialog med Furesø Kommune om, hvordan vi få flere og bedre baner samt omklædningsfaciliteter, for det er ganske enkelt nødvendigt at gøre noget. Vi kan ikke være andet bekendt, og det har vi gennem længere tid gjort kommunens folk opmærksomme på, siger Torben Stensdal.

– Vi har gjort alt, hvad der er i vores magt, for at skabe ligestilling inden for de rammer, vi har som fodboldklub. Og det her projekt skal lykkes, for intet andet giver mening. Naturligvis skal en pige, med en drøm om at spille fodbold på højeste niveau, have de samme muligheder for at nå den drøm, som en dreng har. Men vi kan ganske enkelt ikke komme videre, hvis ikke vi får flere omklædningsrum og baner til de mange piger og kvinder, som gerne vil være en del af fodbolden her i kommunen. Det giver sig selv. Og vi håber derfor på, at kommunen har samme syn på ligestilling, som vi har, siger Søren Kristensen.