Værd at vide før aftenens kamp i Beograd

Kategorier

Billedet her fra FC Nordsjællands træning i aftes på Partizan Stadium i Beograd, hvor der er kampstart kl. 20.30 i aften.

Foto: FCN

Når FCN i aften kl. 20.30 møder FK Partizan på udebane kan både forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence komme i spil. Læs her om mulighederne og lidt statistiske vinkler den spændende Europa League kamp.

Vidste du at…

…FCN skal score mindst to mål i aften i Beograd for at have en chance for at komme videre til Europa Leagues Play off runde. Det skyldes, at FK Partizan vandt den første kamp i Farum med 2-1 og dermed har to udebanemål på kontoen. Derfor vil det ikke være nok for FCN at vinde 1-0 i aften, idet FK Partizan så vil gå videre på flest scorede udebanemål.

…hvis kampen ender 2-1 til FCN, er det 3-3 samlet og begge hold har scoret lige mange udebanemål. I så fald går kampen i 2 x 15 minutters forlænget spilletid og eventuelt også straffespark, hvis der ikke scores i den forlængede spilletid.

…hvis FCN skal slå Partizan ud i ordinær spilletid kræver det altså mindst en sejr på to mål (2-0, 3-1 o.s.v.), eller en étmåls sejr, der skal lyde på enten 3-2 eller 4-3 o.s.v., idet FCN i så fald har scoret flest udebanemål.

…det er FC Nordsjællands 6. kamp i dette års Europa League kvalifikation, og de fire første blev alle vundet over Cliftonville i 1. runde og det svenske tophold AIK i 2. runde. Dermed har FCN allerede bidraget pænt til Danmarks landeregnskab på UEFA ranglisten, og forhåbentlig er der mere på vej i aften.

…det er FC Nordsjællands 30. kamp i alt i de europæiske klubturneringer, hvor FCN debuterede i efteråret 2003 og nåede toppen i 2012 med deltagelse i Champions League gruppespillet med kampe mod Chelsea, Juventus og Shakhtar Donesk.

…aftenens kamp ledes af dommer Kristo Tohver fra Estland, og han har landsmænd på sidelinjerne.

…FCN må undvære Victor Nelsson, da han har en spilledags karantæne efter tre advarsler i de første fem Europa League kampe.

…der er plads til 33.000 tilskuere på Partizan Stadium, hvor FCN-spillerne trænede i aftes, men der forventes ikke den helt store tilstrømning til aftenens kamp.