Alle mand boblede af glæde over triumfen

Kategorier

Foto: Getty Images

Træthed dæmpede spillernes glædesreaktioner en smule, men heldigvis fandt de også kræfter til at juble og sætte ord nydelsen:

Cheftræner Kasper Hjulmand havde kun få men ekstremt rosende ord ved modtagelsen af spillerne i omklædningsrummet efter kampen:

– Jeg er så imponeret. Vi spillede fantastisk solidt og bedst af alt i vores egen spillestil. Det var teamspirit af højt format, og det er en kamp og en præstation, vi kan bygge videre på, lød det fra cheftræneren.

Efter den obligatoriske sejrssang satte anfører Mads Mini Pedersen ord på:

– Hele holdet gav simpelthen alt i dag. Vi var flere, der var lidt udmattede i pausen, men alle gik alligevel ud til 2. halvleg og kæmpede den hjem med stort løbearbejde for hinanden. Alle mand viste et kæmpe hjerte for holdet og klubben.

– Det var mænd, der var på banen i dag, selv om det jo her i Nordsjælland er unge mænd. Stor ros til hele holdet, lød det fra Mads Mini, der også lige nåede at konstatere, at han er ubesejret som anfører.

Målmand Nicolai Larsen sagde:

– Det er da fantastisk for mig , at vi holder clean sheet, men det vigtige er sejren, og at vi går videre. Det var en holdpræstation og en meget stor én af slagsen. Vi tror på os selv, og når det hele klikker som i dag, kan vi gøre ondt på alle hold.

– Og alle mand bidrog med et stort arbejde for at skærme af, så de ikke kom til mange chancer. Det er ikke bare forsvaret lige foran mig, men også spillerne længere fremme, der har en stor del af æren for, at AIK ikke scorede. Det er så vigtigt, at vi holder fast i bolden og får lidt luft på den måde. Nu glæder vi os alle til næste runde. Det bliver sjovt og sikkert vildt gang i den igen mod et serbisk mandskab.

Målscorer Andreas Olsen har nu scoret i tre af FC Nordsjællands fire Europa League kampe:

– Jeg slap fri til skud og ville egentlig have sat bolden ved bagstolpen. Men lad os bare sige, at det var med vilje, at jeg sendte bolden ind mellem benene på keeperen. Det var en vanvittig følelse, og jeg føler, det var det vigtigste mål, jeg endnu har lavet.

– Lige nu er den her sejr det største øjeblik i min fodboldkarriere. Men jeg satser da på mange flere scoringer, at der snart kommer flere af den slags øjeblikke, kom det med et stort smil fra “Andy”.

18-årige Mikkel Damsgaard løb så mange meter, at man næsten tror, det er løgn:

– Men det er det nok ikke, for jeg føler også selv, at jeg har løbet rigtig meget. Det var en fantastisk kulissen med det stadion og de tilskuere. Det gav os alle et ekstra løft.

– Føringen gav os endnu mere mod til at spille frit, mens vi omvendt kunne mærke, hvordan de blev mere og mere paniske, som 2. halvleg skred frem. Til sidst stressede de helt. Nu gælder det om at samle kræfter, og vi skal nok være klar til kamp igen allerede søndag i Brøndby, og så skal vi også videre fra næste Europa runde.

Den kun 17-årige Jacob Steen Christensen har nu spillet fuld tid i begge kampe mod AIK:

– Det er nærmest som en vanvittig drøm. Det her havde jeg slet ikke set komme for bare tre måneder siden. Det er noget af et spring fra U/19 fodbold til en Europa kamp som denne.

– De kom med et højt tryk, men vi stod imod og turde spille, når vi havde bolden. Vi tror på os selv og på vores spillestil. derfor kan vi gøre det.

Magnus Kofod Andersen var matchvinder i den første kamp og også tæt på at score igen i aften:

– Jeg ramte den godt og syntes, den så god ud, men så kom der lige et hoved i vejen. Men det er lige meget nu. det vigtigste er, at vi gik videre. De skulle indhente noget fra den første kamp, og det gav os en masse plads til gode omstillinger.

– Vi fik løbet mange meter, men det var givet godt ud, og vi skal nok være klar til at gøre det igen både mod Brøndby og Partizan Beograd, sagde Magnus Kofod.