Nicolai Larsen: Det bliver lidt specielt for mig i Aalborg

Kategorier

Nicolai Larsen vil holde fokus på én kamp af gangen.

Boesenfoto.dk

– Jeg var glad for de seks sæsoner i AaB og holder af både byen og klubben, men det bliver også sjovt at komme som modstander, siger FCN-keeperen før kampen i Aalborg søndag kl. 14.00.

Seks sæsoner og i alt 203 Superligakampe blev det til for Nicolai Larsen som AaB-målmand, før han i august sidste sommer skiftede til FC Nordsjælland, hvor det i hele sidste sæson kun blev til pokalkampe, mens Alex Runarsson vogtede buret i Superligaen. Men nu er Nicolai Larsen førstekeeper i FCN og klar til søndag at stille op på sin gamle hjemmebane:

– Det bliver da lidt specielt at komme tilbage som modstander, men jeg glæder mig også. Sådan er det jo i fodbold, og det bliver også sjovt. Jeg håber ikke, de buher alt for meget af mig. Og hvis de gør, så er det forhåbentlig kun fordi, jeg nu er på modstanderholdet.

– Jeg havde seks gode sæsoner i AaB og holder af både byen og klubben. Det er jo kun et år siden, jeg spillede der, så jeg har spillet med mange af dem, vi skal møde, siger Nicolai Larsen, der har fået en virkelig god start på denne sæson i FCN-målet. Han har leveret mange flotte redninger både i Europa League og i Superligaen i de ni kampe, FCN allerede har spillet.

– Jeg har været glad for starten på denne sæson. Vi har præsteret godt som hold, men nu skal vi tilbage på sporet efter to nederlag i træk. Der skal point på kontoen i Aalborg, og jeg tror på, at hvis vi bliver ved med at gøre de rigtige ting, får vi også udbytte af det. Vi skal sørge for at toppræstere og håbe, at det rækker til point i Aalborg.

– Vi har måttet rotere en hel del med spillerne, når vi spiller to kampe om ugen, men det er helt naturligt, og vi har en rigtig god trup, hvor mange er klar til at komme ind og bidrage. Det er ikke kun kvaliteten af de 11 startende, men især af de næste seks syv stykker, der gør forskellen over en hel sæson, så det er godt, at vi holder så mange i gang.

– Vi kunne måske godt i en periode stille med de samme 11 fra kamp til kamp, men så ville vi komme til at betale en høj pris senere på efteråret, siger Nicolai Larsen, der også føler, at der er hård konkurrence mellem målmændene under den nye målmandstræner Pablo Martinez.

– Der er god kvalitet i vores træning. Nigel kommer med erfaring fra Æresdivisionen og Peter arbejder hårdt som fremtidens mand, så vi presser hinanden ved træningen hver eneste dag. Det giver rigtig meget, og der skal være konkurrence om alle pladser på et hold. Pablo er som målmandstræner en god sparringspartner, og det hjælper mig meget, siger Nicolai Larsen.