Magnus Kofod: Vi har fået ladet batterierne op

Kategorier

Magnus Kofod Andersen med anførerbindet i udekampen mod Partizan i Europa League.

Foto: Getty Images

19-årige Magnus Kofod Andersen har ramt nye milepæle i sin karriere både som målscorer og anfører for FCN og nu også med udsigt til at spille på U/21 landsholdet.

I sidste sæson dukkede Magnus Kofod Andresen op som en komet på FC Nordsjællands Superligahold med fast spilletid, selv om han kun lige var fyldt 18 år. Og i denne sæson fortsætter eventyret for knægten fra Hundested.

Trods en mindre skade i optakten til sæsonen er han kommet stærkt tilbage og har haft masser af spilletid i både Superligaen og Europa League, hvor han også mod AIK fra Stockholm scorede sit første mål på FC Nordsjællands førstehold.

Han har også prøvet at bære anførerbindet i flere kampe, og i denne uge fik han så meddelelsen om, at han kan få sin debut på Danmarks U/21 landshold i september. Der er meget at glæde sig over, men lige nu nyder han, at der har været en hel uges forberedelse til søndagens kamp mod Horsens:

– Det har været rigtig godt for os alle sammen. Først med et par fridage efter sejren over Vejle, så vi har fået ladet batterierne op. Og derefter den ekstra tid til forberedelse og forhåbentlig flere kræfter end mod Vejle hele kampen igennem.

– Vi må indrømme, at det til tider kneb med at holde kontrol over kampen mod Vejle. Det skal være bedre mod Horsens, Vi skal styre kampen, så den ikke bliver spillet på deres præmisser.

– Nu har vi tid til at arbejde med detaljer og mere taktisk træning. Vi viste mod Vejle, at vi godt kan stå imod i standardsituationer, bare alle kender deres pladser og holder aftalerne. Hjørnespark har været et udviklingspunkt for os længe, og mod Horsens bliver det ekstra vigtigt.

– Vi må acceptere, at de spiller på en helt anden måde end os og meget gerne vil bruge tid med bolden i standardsituationer. Så må vi bare sørge for, at det går stærkt den anden vej, når vi erobrer. Vi skal angribe med hurtigt spil, og presspillet skal sidde rigtigt, når vi har mistet bolden, siger Magnus Kofod, der i højde ikke kommer til at fylde ret meget ved siden af de gulklædte fra Horsens.

Men det gælder for de fleste af FC Nordsjællands spillere, og det gør ikke så meget, hvis bare spillet foregår langs græsset. Magnus Kofod spillede i sidste sæson på U/19 landsholdet, og det har han stadig alderen til, men alligevel fik han i denne uge valg til U/21 landsholdet, hvor det vil være debut, hvis han kommer på banen. Og han har tre holdkammerater med i den danske U/21 trup.

– Lige nu holder vi alle fokus på Superligaen, men jeg glæder mig da til at prøve kræfter med U/21 landsholdet. Der er et stort spring fra U/19 til U/21, og det er nogle kampe, der betyder noget i EM-kvalifikationen, så det bliver fantastisk.

– Det er imponerende, at FCN kan sælge den ene U/21 landsholdsspiller efter den anden og alligevel blive ved med at have så mange med i truppen. Det vidner om det fantastiske ungdomsarbejde, der laves her i klubben, lyder det fra Magnus Kofod.

Han er også glad for at have været anfører for FCN i flere vigtige kampe:

– Anførerbindet har altid været en drøm for mig, så det er også noget, jeg har sat pris på. Jeg har prøvet at være anfører på ungdomsholdene, men Superligaen og Europa League er noget helt andet.

– Jeg synes, det er en fin ordning, at der er lavet en anførergruppe, hvor vi er flere, der skiftes om det. Når man er anfører, lærer man at få mere fokus på hele gruppen og at tage ansvar. Det er godt at udvikle flere ledere på holdet på den måde, og det vidner om en tillid, som jeg sætter pris på, siger Magnus Kofod Andersen.

Køb billet til kampen mod Horsens søndag kl. 12 HER