Kudus: Ventetiden har været lang

Kategorier

Mohammed Kudus blev indskiftet mod OB i går og får mere kamptid i dag på reserveholdet.

Boesenfoto.dk

18-årige Mohammed Kudus er søndag kl. 12 mod Vejle endelig klar til at spille sin første Superligakamp på hjemmebane. Kudus har allerede vist, at han giver holdet ekstra power.

Det er meget normalt at glæde sig vildt til sin 18 års fødselsdag, og for Mohammed Kudus fra Right to Dream Akademiet i Ghana har den 2. august 2018 længe stået som en ganske særlig dato.

18 års fødselsdagen er nemlig en milepæl i den fodboldkarriere, han så længe har drømt om, for først den dag kunne han efter reglerne for spillere fra andre kontinenter skifte til FC Nordsjælland og spille kampe for klubben både i Superligaen og Europa League.

– Det har været en lang ventetid, men nu kan jeg spille kampe, og det er fantastisk. Kampene er med til at gøre mig bedre, og det er så spændende alt sammen lige nu.

– Det er meget mere intenst end akademifodbold. Voksenfodbold kræver mere power, og man skal hele tiden tænke sig om, siger Mohammed Kudus.

Han fik straks sin debut for FCN i Superligaen ude mod Brøndby kun tre dage efter sin 18 års fødselsdag, og siden har han spillet med i både Europa League mod Partizan og i udekampen mod AaB, hvor han virkelig fik demonstreret nogle af sine helt unikke fodboldevner.

– Jeg lærer noget hele tiden. Det gælder om at tænke på kollektivet og holdets bedste og alligevel bidrage med noget individuelt. Det kommer kun ved at spille mange kampe og træne det igen og igen.

– Det er fantastisk lige nu, og jeg glæder mig til hver eneste kamp. Jeg håber også snart at få scoret mit første mål i Superligaen, siger Mohammed Kudus, der dog endnu ikke har tænkt på en jubelscene, når det sker.

– Nej, men det vil jeg da tænke over. Lige nu koncentrerer jeg mig om at udvikle mit spil og blive bedre for holdet. Jeg skal bidrage med noget uventet, men jeg skal også lære at gøre det på de rigtige tidspunkter. Det hele handler om timing i fodbold, lyder det fra Mohammed Kudus.

Han kom fra en lille lokal ghanesisk klub til Right to Dream akademiet som 12-årig, og på Right to Dream’s Europa-ture besøgte Kudus også FC Nordsjælland sammen med hans holdkammerater.

– Vi trænede med de danske drenge, når vi skulle ud og spille turneringer sammen i Europa. Det har allerede skabt gode venskaber og forståelse for andre kulturer. Den ene af gangene var det dog vinter og utrolig koldt her i Danmark.

– Den her sommer har været fantastisk, og jeg glæder mig ikke til kulden kommer igen, men jeg er forberedt og kan spille i al slags vejr. Jeg er blevet fantastisk godt modtaget af alle i FCN og føler mig allerede hjemme her, siger Kudus, der i øjeblikket bor på hotellet men fra 1. september kan se frem til at få sin egen lejlighed i Farum.

Mohammed Kudus har spillet mange kampe for Ghanas U/17 landshold, og nu er han også på U/20 landsholdet i Ghana.

Det bliver spændende at følge hans udvikling i FCN og hans første Superligakamp i Right to Dream Park. Kom og se ham og hele FCN-holdet jagte en sejr over Vejle søndag kl. 12.00.
Køb billet HER.