FCN tog et par træffere men svarede godt igen

Kategorier

Andreas Olsen havde det svært i front, men her er han ved at rykke fri af det kompakte Partizan-forsvar.

Boesenfoto.dk

FK Partizan slap fra Right to Dream Park med en 2-1 sejr på effektivitet og kynisme, men FC Nordsjælland gav aldrig op og viste til sidst, at der stadig er muligheder til returkampen i Beograd om en uge.

Det lykkedes desværre ikke FCN at fortsætte sejrsstimen i Europa. Den blev brudt af et stærkt og velorganiseret Partizan-mandskab fra Beograd. Nederlaget på 1-2 til FCN var dog ikke et resultat, der viste det sande billede af kampen. Det var mere en understregning af, hvor vigtigt det er at slå til på sine chancer i international fodbold.

Det gjorde FK Partizan, der straks fra start gik højt og pressede et alt for passivt FCN-hold. Og det gav de serbiske gæster en scoring allerede i det 10. minut, da den store angriber Ricardo nåede højest på et hjørnespark og headede i kassen til 1-0. Det var et hårdt slag for FCN, mens det gav Partizan en masse selvtillid.

FCN brugte al for meget tid på bolden og skabte for lidt, men langsomt fik de unge tigre mere greb om kampen, og efter nogle ret ufarlige skud, begyndte det at blive mere farligt, som halvlegen skred frem. Andreas Olsen var tæt på at slippe helt fri på et hurtigt kontraangreb, og han havde også en god afslutning med et knaldhårdt skud.

Men selv om FCN svarede godt igen og tog teten, var det alligevel Partizan, der havde den største chance, da deres bedste spiller, Marko Jankovic, blev spillet fri kort før pausen. Heldigvis viste Nicolai Larsen igen sin klasse og reddede flot.

Starten på 2. halvleg blev noget af en stillingskrig, og desværre tog kampen en uheldig drejning for FCN efter godt en times spil. Først fik Victor Nelsson en helt urimelig advarsel, da han blev underløbet i en luftduel og ramte sin modstander i faldet. Det lignede frispark til Nelsson, men i stedet gav den spanske dommer ham gult kort og advarsel, der betyder, at han ikke kan være med i returkampen om en uge.

Og i det 64. minut gik det så helt galt for FCN, da Jankovic sendte en dyb maskeret aflevering frem mod Goran Zakaric, der løb i ryggen på et sovende FCN-forsvar, rundede Nicolai Larsen og scorede til 2-0. FCN reagerede ved at skifte to mand og ændre system. Nicklas Strunck og Mathis Rasmussen kom på banen og gjorde straks en forskel.

Allerede i det 66. minut var FCN tæt på at svare igen med et godt gennembrud af Mads Mini og flotte detaljer af Magnus Kofod. FCN skruede tempoet i vejret og satte Partizan under tryk. Det gav bonus i det 69. minut, da Mads Mini og Kudus satte et godt angreb op i venstre side, og spilningen til en fri Andreas Olsen blev blokeret af en serbisk fod, men herfra sprang bolden ind til Mathias Rasmussen, der drejede den i mål til 1-2.

Så blev også Nicklas Struck sendt på banen og gav ny energi, selv om han erstattede den kun 17-årige Jacob Steen Christensen, der forinden igen havde ydet en fornem indsats og fortjent blev kåret som FC Nordsjællands bedste spiller. Strunck og resten af holdet skruede op for offensiven i det sidste kvarter, og det gav flere gode  chancer.

Mathias Rasmussen trak sig fri til et skud, der desværre susede lige forbi bagerste stolpe, mens målmanden prisgivet så til, og kort efter var der tre skud tæt foran mål, som alle mirakuløst blev blokeret. FCN pressede på for en udligning helt frem til slutfløjtet, men det blev ved 2-1 til serberne.

De sidste 20 minutter viste, at FCN slet ikke behøver at være ude af Europa League endnu, selv om det ser meget svært ud før returkampen i Beograd på torsdag. International fodbold handler om effektivitet, og den havde Partizan i aften, men derfor er slaget ikke tabt endnu. FCN modtog et par fæle træffere, men svarede så godt igen, at tigrene kan bevare troen og håbet om at kunne score to gange i Beograd.