FCN fik belønningen for knaldhårdt arbejde

Kategorier

Jonathan Amon scorer her til 2-0 kort før slutfløjtet.

Boesenfoto.dk

Med en hårdt tilkæmpet sejr på 2-0 over Vejle smagte en flok trætte FCN-drenge igen sejrens sødme og rykker godt fremad i Superligaen.

FCN løb på banen med 12 kampe i benene på kun 36 dage, og det var spillerne tydeligt mærkede af. Men de gav alt, hvad de havde tilbage i sig og fik belønningen med 2-0 over Vejle i en kamp, hvor gæsterne modigt gik frem og forsøgte at profitere af det hårde program, FCN har været igennem med kampe i Europa League seks torsdage i træk.

Heldigvis fik FCN et godt rygstød allerede efter otte minutters spil, da Godsway Donyoh sendte en hård tværpasning over i modsat side mod Andreas Olsen. En Vejle-forsvarer forsøgte forgæves at få prikket til bolden, men det lykkedes ikke rigtigt, og så hamrede Andreas Olsen iskoldt bolden i kassen højt i målet til 1-0. Det var “Andys” tredje scoring i Superligaen, og han har også nettet fire gange i Europa League.

Kampbilledet var meget lige i hele 1. halvleg. Vejle gik modigt frem og pressede, og FCN havde svært ved at spille sig helt ud af det, så der kunne skabes målchancer. Det blev kun til enkelte nærgående skud, som dog ikke voldte Vejle-keeperen de store kvaler.

Og i stedet kom Vejle efter godt en halv time til en kæmpe chance, hvor FCN var heldig med en frelsende fod fra Victor Nelsson, kampens bedste spiller. Victor Nelsson fik også ekspederet bolden væk med sit stærke hovedspil mange gange på alle de hjørnespark og frisparksindlæg i feltet, som Vejle fremtvang.

Fra 2. halvlegs start sendte FCN lynhurtige Jonathan Amon på banen, og han var med til at skabe en del ravage i Vejle-forsvaret. Efter en lille times spil rykkede Amon fri i venstre side og skubbede med stort overblik bolden ind til en helt fri Mohammed Kudus, men desværre ramte han målmanden med sin afslutning.

FCN fik også endnu en stor chance på et hjørnesparksindlæg fra Mikkel Damsgaard, hvor Victor Nelsson kun var en manglende hårtot fra at kunne dirigere bolden i kassen tæt foran målstregen. Herefter satte Vejle sig mere og mere på kampen, mens trætheden hos FCN-spillerne blev helt åbenlys.

Men det gav sig alle sammen for holdet og fightede, og derfor holdt de Vejle fra de helt åbne chancer for udligning, selv om gæsterne fik stribevis af hjørnespark og frisparksindlæg. Nicolai Larsen i målet stod igen stærkt og kom godt ud i feltet flere gange, og han var sikkerheden selv på skud udefra.

Vejle blev tvunget til at satse alt i tillægstiden, og da Andreas Skovgaard clearede en bold i feltet helt op til Jonathan Amon, gik det stærkt mod gæsternes mål, selv om deres bagerste mand forsøgte at trække ham omkuld. Jonathan Amon holdt balancen og fortsatte helt ind foran mål, hvor han lagde bolden i mål ved fjerneste stolpe til 2-0.

Det var den forløsning, FCN havde sukket efter så længe. Tre vigtige point kom på tavlen, og for første gang i godt en måned kan tigrene se frem til en hel uge uden kampe, så de kan være tilbage på toppen, når Horsens gæster Right to Dream Park på søndag 26. august kl. 12.00.