FCN betalte den højeste pris for uskarphed

Kategorier

I en time holdt FCN med det yngste hold nogensinde ren legestue med AaB, men mod slutningen blev det en lidt mere åben slagudveksling, hvor det pivuretfærdigt blev AaB, der sejrede 1-0 på en træffer i 91. minut.

Fodbold har aldrig været et retfærdigt spil, for kun måltavlen tæller, når der fløjtes af. Og på den stod der 1-0 til AaB på et mål scoret af hjemmeholdets nye angriber Philipp Ochs  med et fladt skud i absolut sidste øjeblik. Dermed betalte de unge FCN-drenge den absolut højeste pris for egen mangel på skarphed i den time, hvor FCN var altdominerende.

Med en gennemsnitsalder på kun 20 år og 142 dage stillede FCN med det yngste hold nogensinde, men de unge drenge var på ingen måde imponeret af stå på en svær udebane i Aalborg mod et langt mere rutineret hjemmehold, der er kommet godt fra start i den nye sæson.

FCN tog fat i bolden og spillet på en måde, så nordjyderne nærmest var statister i en total opvisning i smart positionsspil og super effektivt presspil. AaB kunne simpelthen ikke pille bolden fra de boldsikre tigre, der kørte læderet rundt i fikse kombinationer. Desværre blev det hele tiden ved nærved og næsten, når FCN nærmede sig det nordjyske mål.

Det blev til mange afslutninger, men de fleste gik forbi eller sad lige på målmand Rinne, der slet ikke blev testet nok i betragtning af, hvor suverænt FCN styrede spillet. Nicklas Strunck havde to gode skudmuligheder, og også både en stærkt spillende Mohammed Kudus og Andreas Olsen havde muligheder, der kunne have givet den helt fortjente føring.

Publikum viste tydeligt deres utilfredshed med hjemmeholdets statistrolle, da der blev fløjtet til pause, men billedet var det samme i første halvdel af 2. halvleg. Fortsat manglede FCN dog at sætte produkt på alt det fine arbejde. Mads Mini Pedersen udfordrede meget men skød også selv forbi mål, da han slap fri. Bedste FCN-forsøg leverede Abdul Mumin med et godt hovedstød efter hjørnespark, hvor Rinne måtte refleksredde.

Da FCN ikke få scoret, begyndte AaB så småt at røre på sig. Det havde i en time lignet træningsøvelser med kegler, men da nordjyderne begyndte at satse mere, udviklede afslutningen af kampen sig til en mere lige kamp med omstilling på omstilling. AaB har netop hentet tysk angrebsforstærkning, og Philipp Ochs kom på banen til debut og fik en hovedrolle i slutfasen på godt og ondt.

Nicolai Larsen måtte redde et hovedstød fra en fri Ochs, og det lignede en målløs kamp, da den ordinære spilletid udløb. Men lige som kampen gik ind i de tre minutters tillægstid, glemte FCN at støde op på Ochs, der tog chancen med et fladt skud, der gik ind via indersiden af bagstolpen lige akkurat udenfor Nicolai Larsens rækkevidde.

FCN kunne ikke nå at komme med et modsvar, men lidt ekstra dramatik kom der dog, da matchvinder Ochs også sluttede kampen med et rødt kort for at sparke Andreas Skovgaard i hovedet med et alt for højt løftet ben. Han havde forinden fået en advarsel, så udvisningen var klokkeklar.

FCN sagde inden kampen, at man måtte fokusere på præstationen og håbe, det ville række til point. Præstationen var i hvert fald i top, men med det held, AaB har i denne sæson, endte det altså alligevel med et pivuretfærdigt nederlag. Lærepengene er, at man skal kende sin besøgelsestid i fodbold og være skarp, når chancen byder sig. Men fortsætter de unge tigre med at udvikle sig og spille med samme mod og energi, venter der rigtig mange point i fremtiden.