Bliv klogere på FK Partizan

Kategorier

Foto: Boesenfoto

FK Partizan sikrede billet til dette års Europa League via 2. pladsen i den serbiske superliga, og det stærke Beograd-mandskab er vant til at nå langt i europæisk fodbold.

Klubben blev stiftet i 1945 og har siden vundet det nationale mesterskab 27 gange samt pokaltitlen 15 gange. FK Partizan er fast inventar i toppen af serbisk fodbold og dermed også altid med i de europæiske klubturneringer.

I seks af de seneste otte sæsoner har FK Partizan kvalificeret sig til gruppespillet, fem gange i Europa League og i 2010/11 sæsonen i Champions League gruppespillet.

Det er således ikke så mærkeligt, at den serbiske storklub sigter mod gruppespil hvert eneste år. Lige i øjeblikket er FK Partizan rangeret som nr. 74 på UEFA’s klubrangliste, hvor FC Nordsjælland til sammenligning er på en øjeblikkelig plads som nr. 190.

Klubben har hjemmebane på Partizan Stadium, hvor der er plads til knap 33.000 tilskuere. Og selv om det er et meget åbent stadion med løbebane mellem publikum og spillerne, kan larmen fra fansene blive helt infernalsk.

I denne sæson har FK Partizan ligesom FCN spillet fire europæiske kampe. Det blev til to gange 3-0 over Rudar Pljevlja fra Montenegro, mens det kneb mere mod Trakai fra Litauen, hvor det samlet blev 2-1 efter 1-0 hjemme og 1-1 ude.

Siden den kamp har FK Partizan også valgt at skifte træner, så det nu er serberen Zoran Mirkovic, der står ved roret.