FCN står stærkt efter klogt spil på svær bane

Kategorier

Foto: fcn.dk

Med en smal sejr på 1-0 i Belfast over Cliftonville fik FC Nordsjælland et fint udgangspunkt til returkampen på hjemmebane om en uge.

Unge Olsen gjorde det igen. Efter 19 minutters spil på Solitude stadion i Belfast løb Andreas Olsen fri bag forsvaret på en fremlægning i venstre side, og herfra bankede han bolden i kassen hårdt fladt ved bagstolpen til 1-0, så FCN fik ro på tingene og derfra godt styr på kampen.

I træningskampene har “Andy” vist sin målfarlighed flere gange, og den ballast tog han med sig til Belfast, så der nu også er et europæisk mål på CV’et. Og det skulle vise sig at blive kampens eneste træffer og dermed en vigtig udebanesejr for FCN.

Det var som forudset en svær bane til det hurtige fodbold, FCN så gerne vil spille, og i starten havde tigrene også lidt svært ved at fastholde bolden, men heldigvis lykkedes det at få bedre greb om spillet allerede efter et lille kvarter, og scoringen kom efter to foregående FCN-angreb, hvor man så tegningen til det rigtige.

Efter målet spillede FCN med mere autoritet uden på nogen måde at blive prangende, men hjemmeholdet havde heller ikke meget at byde ind med, så det blev ganske chancefattigt, og målmand Nicolai Larsen blev ikke sat på væsentlige prøver.

Efter pausen forsøgte FCN at få lukket kampen endeligt med et hårdere pres, og det var meget tæt på en scoring mere, da Mads Mini Pedersen blev stoppet i et sololøb til et direkte frispark. Mathias Jensens skud ramte muren, men på riposten flugtede Karlo Bartolec direkte mod hjørnet, hvor kun en mirakelredning af den flyvende keeper hindrede scoring.

Trods meget plads i bagrummet til dybdeløb for FCN-angriberne blev der ikke skabt chancer nok, og da et enkelt farligt hovedstød, der gik over mål, var Cliftonvilles bedste forsøg, blev det ved 1-0 til FCN.

Tigrene skal roses for klogt spil og en professionel indsats. Det var en god start i Europa, og arbejdet i 1. kvalifikationsrunde bør kunne gøres færdigt, når Cliftonville gæster Right to Dream Park på torsdag kl. 19.30.

Matchfacts:

Europa League, 1. kval.runde torsdag 12. juli 2018:

Cliftonville-FC Nordsjælland 0-1 (0-1)

Mål:
19. minut: 0-1 Andreas Olsen
Advarsler:
Victor Nelsson

FC Nordsjællands startopstilling:

Nicolai Larsen
Benjamin Tiedemann Hansen, Victor Nelsson, Andreas Skovgaard
Karlo Bartolec, Mikkel Rygaard, Mathias Jensen, Mads Mini Pedersen
Andreas Olsen, Mikkel Damsgaard, Godsway Donyoh

Indskiftninger:
57. minut: Mathias Rasmussen for Andreas Olsen
71. minut: Martin Frese for Godsway Donyoh
87. minut: Nicklas Strunck for Mikkel Rygaard