– Det er en langsigtet styrkelse af dansk topfodbold

Kategorier

FC Nordsjællands administrerende direktør, Søren Kristensen. ærgrer sig over dagens aflysning men vil ikke gå på kompromis med sikkerheden for ansatte og gæster.

Foto: Rie Neuchs

FC Nordsjællands administrerende direktør, Søren Kristensen, glæder sig over, at Superligaen fra 2020 igen kun vil bestå af 12 klubber med opbakning fra både rettighedshavende medier og NordicBet Ligaklubberne.

Divisionsforeningen har netop offentliggjort en historisk aftale, der rækker 13 år frem i tiden og samler dansk topfodbold i en struktur, der kan styrke både Superligaen og NordicBet Ligaen, der begge bliver på 12 klubber fra starten af 2020/21 sæsonen. Slutspillet fastholdes, således at de seks bedste efter grundspillets 22 runder fortsætter i et Mesterskabsspil, som i den nuværende form, men de seks øvrige spiller nedrykningslutspil på tilsvarende vis som en turnering, hvor alle møder hinanden ude og hjemme.

Den sæson, der starter nu, bliver ikke berørt af ændringerne, men allerede næste sæson 2019/20 vil mærke forandringerne, idet det bliver en overgangssæson, hvor tre klubber må forlade Superligaen, mens kun én klub kommer op. Hele aftalen er bygget på, at der tilføres dansk topfodbold flere penge, og at også klubberne i NordicBet Ligaen får en markant større portion, så man også her kan skabe de bedst mulige rammer. De nuværende medierettighedshavere står bag aftalen og man søger en forlængelse af medieaftalen med tre år fra 2021 til 2024.

FC Nordsjællands administrerende direktør, Søren Kristensen, ser store perspektiver i den nye aftale:

– Det fodboldprodukt, vi skal skabe, bliver bedre, og det er en langsigtet styrkelse af dansk topfodbold. Vi får nogle turneringer, der er meget mere fair. Der er slutspil om både mesterskab og nedrykning, men det er rene turneringer og ikke hold, der mødes på kryds og tværs.

– Der er et commitment fra alle parter mange år frem, og det giver en stabilitet og kontinuitet, der giver bedre muligheder for at skabe udvikling. Det er jo ikke bare Superligaen, der styrkes, men også i høj grad klubberne i næstbedste række, så oprykkerne fremover vil være mere gearet til alle kravene i Superligaen. Jeg ser aftalen som et stort skridt i den rigtige retning for fortsat udvikling af dansk topfodbold, siger Søren Kristensen.

FC Nordsjælland starter den nye sæson i Superligaen hjemme mod Esbjerg om godt en uge, søndag 15. juli kl. 12.00, men ændringerne i strukturen får altså ingen indflydelse før om et år, når sæson 2019/20 starter.

Divisionsforeningen har i dag udsendt følgende pressemeddelelse:

Historisk aftale i dansk klubfodbold

De danske ligaklubber er blevet enige om en banebrydende aftale, der samler alle medierettigheder og øvrige fælles rettigheder helt frem til 2031. Den nye aftale betyder også, at Superligaen fra sæsonen 2020-21 skæres ned til 12 hold og ressourcerne til NordicBet Liga øges markant, ligesom samarbejdet med Nordic Entertainment Group og Discovery Networks Danmark søges forlænget med tre sæsoner til sommeren 2024.

Samarbejdet i dansk fodbold er nu sikret minimum de næste 13 sæsoner. Klubberne i Superligaen og NordicBet Liga har forpligtet sig til hinanden i en historisk aftale, der gælder helt frem til 2031. De relevante rettigheder samles i et fælles selskab, som sikrer solidaritet og investeringer i fremtiden for dansk fodbold.

– Jeg er stolt over, at klubberne har valgt at lave den her aftale, som får afgørende indflydelse for dansk fodbolds fremtid. Klubberne har så at sige ”taget klubtrøjen af” og valgt at se på, hvad der er bedst for dansk klubfodbold samlet set, lyder det fra direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.

Udover den langsigtede investering i det fremtidige samarbejde er klubberne også blevet enige om at skære Superligaen ned til 12 hold fra sæsonen 2020-21. 2019-20 bliver en overgangssæson med tre nedrykkere og kun en oprykker fra den næstbedste række. NordicBet Liga fortsætter med at have 12 hold.

Aftalen betyder også, at den næstbedste række i fremtiden får allokeret væsentlig flere midler fra de fælles aftaler til gavn for det fodboldmæssige, men også for at højne standarden af stadion og baner.

Når Superligaen går over til 12 hold bliver det fortsat med et slutspil. Efter 22 runders grundspil spiller top 6 et mesterskabsspil helt som i dag, mens nummer 7-12 tilsvarende mødes ude og hjemme i et kvalifikationsspil. Nummer 11 og 12 rykker ned, mens vinderen af kvalifikationsspillet skal møde nr. 3, 4 eller 5 i mesterskabsspillet om den sidste plads i Europa.

En markant ting i den nye aftale er, at Klubberne er enige med de to eksisterende rettighedshavere Nordic Entertainment Group (tidligere MTG) og Discovery Networks Danmark om at søge at forlænge samarbejdet om Superligaen og NordicBet Liga frem til sommeren 2024. Det forudsætter godkendelse af relevante danske myndigheder. En forlængelse af aftalerne vil give grundlag for, at alle klubber og partnere bedre kan investere i udviklingen af dansk klubfodbold på og uden for banen til glæde for fans, tilskuere og seere.

Anmodningen om justering af antallet af hold og turneringsformatet i Superligaen fra de to rækker skal vedtages af Divisionsforeningens bestyrelse for at være på plads.