Vigtig 3-0 sejr og hurtigt videre

Kategorier

Foto: Rie Neuchs

Det holdt hårdt i lang tid mod oprykkerne fra Vendsyssel, men så fik FCN greb om kampen og vandt sikkert med 3-0,og nu kigger alle frem mod den vigtige Europa League kamp i Stockholm på torsdag.

Det er en balancegang for FC Nordsjælland i øjeblikket at præstere både i Europa League hver torsdag og i Superligaen hver søndag, og lige nu holder FCN balancen flot. Vendsyssel FF kom til Right to Dream Park som tophold med maksimumpoint, men FCN satte en stopper for oprykkernes sejrsmarch og vandt sikkert 3-0 uden på noget tidspunkt at finde topniveau.

Det holdt hårdt i den første halve time, hvor gæsteholdet med stor aggressivitet formåede at stresse det normalt så boldsikre FCN-opspil, så der blev lavet alt for mange boldtab. Det gav en intens men dårligt spillet første halve time, hvor Vendsyssel var mest på bolden og bedst uden dog at tilspille sig oplagte målchancer.

Men efter en halv times spil begyndte gæsternes pres at løsne sig, og FCN fik udnyttet den ekstra plads til at få skabt de første muligheder. Og i det 41. minut kom så et rigtigt gennemspillet angreb, hvor FCN generobrede højt og spillede hurtigt og direkte mod gæsternes mål. Mathias Rasmussen spillede smart Nicklas Strunck fri, og Strunck knaldede bolden i kassen til 1-0. Dermed kunne FCN gå til pausen med en føring efter en ellers alt for tam 1. halvleg.

Fra 2. halvlegs start blev Andreas Olsen sendt på banen, og han skabte straks ravage i gæsternes forsvar med sin fysik og sit pågående angrebsspil. Kun to minutter efter pausen sendte Andreas Olsen et godt skud afsted på indlæg fra Clinton Antwi, men på selve målstregen blev det reddet af en markspiller. Lidt senere måtte keeper Nikolai Flø ud i en pragtredning for at afværge et skud fra Andreas Olsen og også fra Nicklas Strunck.

Og FCN holdet presset, og i det 68. minut kom belønningen, da dagens anfører Magnus Kofod Andersen med en lang fremlægning spillede Andreas Olsen totalt blank med Flø. “Andy” tog iskoldt et træk rundt om keeperen og lagde bolden ind i det tonme mål til 2-0. Vendsyssel prøvede at svare igen og havde et nærgående forsøg på hovedstød efter hjørnespark, men Nicolai Larsen diskede op med en pragtredning og spillede igen med stor sikkerhed kampen igennem.

Vendsyssel var i slutfasen nødt til at satse endnu mere fremadrettet, og det formåede FCN at straffe helt fremme i sidste minut af den ordinære spilletid, hvor Clinton Antwi brød igennem i venstre side og blev fældet til et straffespark, som indskiftede Godsway Donyoh sikkert omsatte fra 11 meter pletten til 3-0.

Det var så vigtigt for FCN at få den første sejr i Superligaen efter to uafgjorte kampe i træk, og overordnet var det en særdeles godkendt indsats i betragtning af, at der skal være kræfter til to turneringer samtidigt. Nu har FCN spillet seks kampe i denne sæson med fire sejre og to uafgjorte som facit.

FCN har fået en OK start i Superligaen med fem point for tre kampe, og skal torsdag i Stockholm prøve at sikre billet til 3. kvalifikationsrunde i Europa League, hvor FCN har en føring på 1-0 med til returkampen mod AIK.