Værd at vide før kampen mod Esbjerg

Kategorier

FCN tabte kun tre af de 18 kampe i Right to Dream Park i sidste sæson. Publikum fik en masse at juble over og til sidst også bronzemedaljer.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland indleder søndag kl. 12.00 sæsonen hjemme mod Esbjerg. Her er lidt statistiske vinkler på den spændende premiere.

Vidste du at…

…FCN og Esbjerg har mødt hinanden 41 gange i Superligaen, og samlet set har FCN 14 sejre, 9 kampe er endt uafgjort og 18 gange har Esbjerg vundet. Hjemme har FCN 10 sejre ud af 23 kampe, mens 4 er endt uafgjort og 9 med sejr til Esbjerg.

…de to hold ikke mødtes i sidste sæson, da Esbjerg var en tur nede i NordicBet Ligaen, hvor vestjyderne blev nr. 2 og sikrede sig tilbagevenden til Superligaen efter kun et års fravær via samlet sejr over Silkeborg i de to kvalifikationskampe.

…kampens dommer, 42-årige Michael Johansen, går i gang med sin 12. sæson som Superliga-dommer.

…FCN har vundet alle fem træningskampe i optakten til denne sæson. De seneste tre var under træningslejren i Holland, hvor FCN vandt over græske PAOK, belgiske Beerschot og Ajax Amsterdams reservehold.

…18-årige Andreas Olsen scorede mange mål i træningskampene, og den unge angriber fortsatte målstimen torsdag aften i Belfast med den scoring, der gav FCN 1-0 sejren over Cliftonville i Europa League. Der er returkamp i Right to Deam Park på torsdag kl. 19.30.

…FCN har søndag som fast spilledag i alle de otte første runder, som TV-stationerne har endeligt programsat med spilletidspunkt. FCN spiller mod alle tre oprykkere, Esbjerg, Vendsyssel og Vejle i nævnte rækkefølge i de første tre hjemmekampe, som alle er søndag kl. 12.

…Right to Dream Park i sidste sæson var noget nær en fæstning for tigrene, der kun tabte tre af de i alt 18 kampe foran eget publikum.

…Esbjerg til den nye sæson har sikret sig forstærkning af Markus Halsti fra FCM og Joni Kauko fra Randers.

…FCN til denne sæson har fået ny spansk målmandstræner. Det er den kun 27-årige Pablo Martinez Moreno fra Valencia. Han afløser Inaki Pavon, der er skiftet til engelske Brentford.