Værd at vide før kampen mod Cliftonville

Kategorier

Mikkel Rygaard prøvede at spille Europa League med Lyngby sidste efterår.

Boesenfoto.dk

FCN spiller i aften kl. 19.30 i Right to Dream Park returkamp mod Cliftonville FC i  Europa League kvalifikationen.

Vidste du at…

…det er FC Nordsjællands første hjemmekamp i europæisk fodbold i snart fem år. Den seneste hjemmekamp var 29. august 2013, hvor FCN meget uheldigt tabte 0-1 på et sent mål til IFK Elfsborg og dermed blev slået ud af Europa League med sammenlagt 1-2.

…dagens kamp mod Cliftonville vil blive ledet af en israelsk dommerkvartet. Dommer er Eitan Shmuelevitz.

…den sammenlagte vinder af FCN-Cliftonville allerede på torsdag på hjemmebane i 2. runde skal møde vinderen af opgørene mellem AIK Stockholm og irske Shamrock Rovers. AIK vandt 1-0 i Irland og står altså bedst før returkampen.

…Cliftonville FC er stiftet i 1879 og er Nordirlands ældste fodboldklub. Klubbens kælenavn er “Reds” og manager for Cliftonville er Barry Gray.

…Nordirland ligesom Danmark har fire klubber med i Europæisk fodbold. Udover Cliftonville er det Glenavon og Coleraine i Europa League samt mestrene Crusaders Belfast i CHL-kvalifikationen.

…kun to af spillerne i FC Nordsjællands trup har i tidligere sæsoner prøvet at spille med i europæisk klubfodbold. Målmand Nicolai Larsen prøvede det med AaB efter mesterskabet i 2014, og Mikkel Rygaard spillede Europa League med Lyngby så sent som sidste efterår.

…der allerede bliver trukket lod til 3. kvalifikationsrunde på mandag 23. juli, altså før kampene i 2. runde er gået i gang.