Værd at vide før dagens kamp mod AIK

Kategorier

Andreas Olsen scorede i begge kampene mod Cliftonville.

Foto: Morten Hermansen

Lidt statistiske vinkler på FCN-AIK i Europa League kl. 19.45 i aften i Right to Dream Park:

Vidste du at…

…det er FC Nordsjællands kamp nr. 27 i de europæiske klubturneringer siden den internationale debut mod FC Shirak i august 2003. FCN spillede fire kampe i 2003, hvorefter der gik fem år, inden FCN igen kvalificerede sig til international fodbold.

…billetten til dette års Europa League blev sikret via bronzemedaljerne i foråret, og dermed er FCN tilbage på den internationale scene igen for første gang siden efteråret 2013.

…dagens kamp er 2. runde i Europa League kvalifikationen, og FCN kvalificerede sig med en samlet sejr på 3-1 over nordirske Cliftonville i 1. kvalifikationsrunde. FCN vandt 1-0 i Belfast og 2-1 hjemme for en uge siden.

…AIK måtte ud i forlænget spilletid i 1. kval.runde, inden billetten til runde 2 var sikret. AIK vandt først ude med 1-0 over Shamrock Rovers fra Irland, men tabte den ordinære kamp hjemme med samme cifre. I tillægstiden fik AIK udlignet og dermed en samlet 2-1 sejr.

…AIK Fotboll kommer fra Stockholm som ubesejret tophold i Allsvenskan med 33 point for 15 kampe, 9 sejre og 6 uafgjorte kampe. AIK har en frisk sejr på hele 5-1 med i bagagen fra i søndags over Brommapojkarna.

…kampen byder på et gensyn med den tidligere FCN-profil, 27-årige Enoch Kofi Adu, der nu spiller for AIK. Adu har spillet 98 kampe for FCN fra 2010 til 2013, og han har både været med til at vinde pokalturneringen og mesterskabet samt spille Champions League gruppespil med FCN. AIK har også den tidligere FC Midtjylland-spiller Kristoffer Olsson i truppen.

…18-årige Andreas Olsen scorede i begge kampe mod Cliftonville, og i søndags scorede den unge angriber også sit første Superligamål mod AGF.

…der er returkamp mod AIK næste torsdag kl. 19.00 på Tele2 Arena i Stockholm. Den kamp vises ligesom kampen i dag af TV3 sport. Normalt har AIK det svenske nationalstadion Friends Arena som hjemmebane, men på grund af en koncert har AIK måtte flytte til Tele2 Arena, der normalt er hjemmebane for Djurgården og Hammerby.