Rygaard: Oprykkere kommer altid med ekstra sult

Kategorier

Foto: Rie Neuchs

– Nu er vi advaret, og vi må på ingen måde undervurdere Vendsyssel, men vi skal have en sejr nu, lyder det fra FC Nordsjællands midtbanespiller Mikkel Rygaard inden kampen søndag kl. 12 i Right to Dream Park.

Alle danske fodboldeksperter er nærmest i chok i øjeblikket. En Superliga med oprykkeren Vendsyssel helt i top efter to spillerunder og med Vejle næsten lige i hælene, havde de slet ikke set komme.

Men sådan er det gået, og Vendsyssel FF gæster søndag Right to Dream Park med to 3-2 sejre i bagagen og en forrygende start i klubbens første sæson nogensinde i den bedste fodboldrække.

FC Nordsjællands midtbanespiller, Mikkel Rygaard, er dog ikke så overrasket:

– Vi har set det før, og jeg kan sagtens genkende det. Jeg prøvede det selv i Lyngby i forrige sæson, hvor vi kom op med en masse ny gejst og holdt fast hele vejen, så vi fik bronze.

– Om Vendsyssel holder fast i toppen er svært at sige noget om, men lige nu, nyder de det helt sikkert. Og har klubben fat i et fint koncept, der passer til dem, kan det række langt. Men er de første to sejre mere på fight og marginaler, får det jo en ende.

– Oprykkere kommer altid med ekstra sult og vil gerne bevise sig selv. Det er fedt at se, og har man den rigtige sult, får man også resultater. Mange af deres spillere har aldrig prøvet Superligaen før.

– Nu er vi advaret, og vi må på ingen måde undervurdere Vendsyssel. De har ikke noget at tabe, og sådan et hold er altid farligt. Presset er på os. Vi skal vinde vores hjemmekampe, selv om vi har et tæt program ved siden af i Europa League. Det lykkedes ikke mod Esbjergs oprykkere i premieren, men nu skal vi have tre point ind på kontoen, lyder det fra Mikkel Rygaard.

FC Nordsjælland har været ramt af en del skader, og 27-årige Mikkel Rygaard har spillet med i alle fem kampe, FCN allerede har spillet i denne sæson, to i Superligaen og tre i Europa League:

– Jeg synes, det er dejligt at spille hver gang. Alle kampe er fede kampe. Jeg er måske lidt gammel i den her trup, men jeg føler mig bestemt ikke gammel, selv om Europa League kampene tager lidt ekstra kræfter. For både hoved og krop gælder det om hurtigst muligt at blive kampklar igen.

– Vores spil har været fint i de første to Superligakampe, men det har virket som om, vi har været ramt lidt på energi i 2. halvleg både mod Esbjerg og AGF. Derfor skal vi også være mere kyniske og få lukket kampene i vores gode perioder. Vi havde chancerne til det i begge Superligakampe men måtte nøjes med uafgjort.

– Det er positivt, at vi har fået point mod både Esbjerg og AGF, men jeg synes, vi kunne have vundet begge kampe, hvis vi havde haft marginalerne lidt mere med os. Forhåbentlig kommer det søndag mod Vendsyssel, siger Mikkel Rygaard.

Han kom til FCN fra Lyngby i januar og har stort set været fast mand på holdet lige siden, og i denne sæson har han spillet alle fem kampe indtil nu, senest fuld tid torsdag aften i 1-0 sejren over AIK.

Køb billet til kampen mod Vendsyssel HER