Nicolai L.: Det er et mere kynisk spil i Europa

Kategorier

Nicolai Larsen vil holde fokus på én kamp af gangen.

Boesenfoto.dk

– Der er en verden til forskel på europæisk fodbold og Superligaen, og det kræver mental omstilling hele tiden, lyder det fra målmand Nicolai Larsen før torsdagens storkamp mod AIK.

For de fleste spillere i FCN-truppen var kampene mod Cliftonville det første møde med de europæiske klubturneringer, og nu venter en endnu større udfordring mod den svenske storklub AIK, som også topper Allsvenskan.

Målmand Nicolai Larsen har dog prøvet det før fra sin tid i AaB, og han siger:

– Der er en verden til forskel på europæisk fodbold og Superligaen, og det er altid spændende at møde nye modstandere. I Europa League er det knald eller fald kampe hele tiden, og det gør spillet mere kynisk.

– I ligaen kan man tænke mere på den lange bane, men her skal organisationen være mere stram, for det afgøres på de små marginaler over kun to kampe, og alle hold spiller kun på resultatet. Det gælder om at anlægge en international stil for at klare sig.

– Det var vildt fedt at spille mod Cliftonville med deres gamle stadion og klubbens historik. De var amatørspillere, og nu får vi så den helt anden side at se. AIK er en storklub med en fanopbakning uden lige, vel nærmest som Brøndby gange to. Det er lidt vildt at tænke på.

– Jeg synes, vores præstationer i sæsonens fire første kampe har været gode, men vi skal være endnu skarpere, især på den sidste tredjedel af banen. Der kommer ikke så mange chancer, så bolden skal sparkes ind, når muligheden er der.

– Det gælder også om at spille klogt og bruge energien rigtigt, så man kan holde til alle 90 minutter, lyder det fra den 27-årige FCN-keeper, der var i gruppespillet med AaB for fire år siden og gik videre fra det, inden Club Brugge blev endestationen. Han ved, hvad der kræves.

– Det er selvfølgelig hårdt fysisk at spille to kampe om ugen, især for vort unge hold, der ikke har prøvet det før. Men det er mere det mentale, der er udfordringen. Den konstante omstilling fra Superliga til international kamp tærer hårdt på de mentale ressourcer, og jeg husker fra AaB-tiden, hvor mentalt udmattet jeg var, da vi nåede vinterpausen.

– For klubber, der er vant til det, bliver det en slags hverdag, men for os er det noget nyt, som kræver noget ekstra, siger Nicolai Larsen. For ham er det også nyt at stå fast på mål for FCN. Han kom til klubben lige før transfervinduet lukkede sidste år i august, men i hele sidste sæson måtte han nøjes med to pokalkampe samt kampe i Reserveholdsligaen.

Men nu er Alex Runarsson solgt, og Nicolai Larsen har haft næsten et år til at forberede sig på opgaven og spillestilen i FCN:

– Jeg ved ikke, om det er en fordel, for jeg ville da gerne have været kastet ud i det med det samme. Men nu har jeg brugt tiden til at lære, mens jeg har presset Alex mest muligt i den daglige træning.

– Jeg er glad for, at jeg har fået chancen nu. Det er lidt ekstremt her i FCN, hvordan vi dyrker at spille bolden frem, og det har været en god udvikling for mig. Før ville jeg sparke bolden op, hvis jeg var lidt i tvivl om der var plads til en pasning, men nu skal jeg være meget i tvivl for ikke at spille bolden.

– Det er jo FC Nordsjællands styrke at holde fast i bolden, og også mod AIK er vi nødt til at spille på de ting, vi er gode til. Det gælder om at bevare roen med bolden, og det synes jeg, den unge trup har klaret flot både mod Cliftonville og i Superligaen. Vi skal bare lære at lukke kampene, når chancen er der, siger Nicolai Larsen, der har stået stærkt i sæsonens første fire kampe og kun er passeret tre gange.

Torsdagens kamp mod AIK spilles kl. 19.45, og du kan sikre dig billet HER