Melby-Liseleje IF bliver FCN satellitcenter

Kategorier

MLI formand Kim Daugbjerg fik en FCN-trøje med autografer til klubhuset i Melby overrakt af FC Nordsjællands direktør Søren Kristensen, da de begge havde sat signatur på den nye aftale.

Melby Liseleje Idrætsforening (MLI) har en blomstrende ungdomsafdeling med over 300 medlemmer, og nu får de et ekstra boost i deres fodboldudvikling.

Efter en særdeles vellykket FCN fodboldskole i Melby her i starten af sommerferien har FC Nordsjælland nu aftalt med MLI, at det skal følges op med et FCN satellitcenter i Melby fra nu af og tre år frem.

MLI blev samarbejdsklub med FC Nordsjælland 1. april 2017, og erfaringerne fra det første år har været særdeles positive for begge parter. Ungdomstrænerne fra Melby Liseleje har været særdeles aktive med deltagelse i både FCN Træneruddannelsen og FCN Workshops, og flere FCN-trænere har været på besøg i MLI til inspirationstræning.

MLI-formand Kim Daugbjerg og klubbens FSN-koordinator Henrik Christensen var derfor også meget glade for i dag at kunne underskrive en kontrakt på tre år for et FCN satellitcenter i Melby som et nyt kapitel i det gode samarbejde:

– Det er primært vigtigt med nogle ekstra træningstilbud til vores medlemmer, og så er det også en stor mulighed for vores egne trænere, der rigtig gerne vil suge inspiration til sig, lyder det fra Henrik Christensen.

Formand Kim Daugbjerg supplerer:

– Efter erfaringerne fra de første 16-18 måneder var det et naturligt step for os at videreudvikle samarbejdet, da muligheden opstod. Her er en plan klubberne imellem, der tilgodeser både MLI og FCN.

– Når man når en vis alder, skal der være nogle differentierede tilbud for at udfordre de unge spillerne, uden at de skal tage toget andre steder hen. Og det betyder meget for os, at det her både er for drenge og piger.

– De allerbedste skal naturligvis have muligheden for at prøve sig af på højeste niveau, men de øvrige behøver ikke at søge andre steder hen efter udfordringer, og vi har fået en super positiv opbakning til projektet fra alle vores trænere, siger Kim Daugbjerg.

FC Nordsjællands ansvarlige for Fodbold Samarbejde Nordsjælland, Jens Andersen, ser frem til det udvidede samarbejde med MLI:

– MLI har vist os, at de vil der her med meget aktiv deltagelse i alle vores tilbud, og nu udvider vi det med fast træning 1 gang om ugen i Melby med FCN-trænere på. Det bliver for fem årgange drenge og piger, og det kan styrke hele området, idet også naboklubber fra FSN-samarbejdet kan få spillere med i det omfang, der er plads, siger Jens Andersen.