Klar til Europa og Superliga med 3-1 sejr over Ajax

Kategorier

Foto: fcn.dk

Sidste testkamp bød på endnu en sejr efter at Ajax blev slået med 3-1 i Putten. Den hollandske storklubs hold bød på reserver og unge spillere, men det betød intet for tigerne der kørte på og med lidt mere skarphed havde scoret det dobbelt antal mål.

Alle målene faldt i 2.halvleg, men det kunne snildt have stået både, 1, 2 eller 3-0 til FCN ved pausen. Presset var fremragende og tempoet højt og netop det gav mulighed for flere gode omstillinger når hollænderne blev fanget.

Godsway Donyoh, der i 2.halvleg bar anførerbindet efter Mathias Jensen blev skiftet ud, kunne allerede efter 2 minutter have bragt FCN foran, men Kostas Lamprou kom godt ud af målet og tvang Godsway til en spids afslutning og en Ajax-spiller kom på tværs og fik sparket væk inde på stregen.

Bare to minutter senere forsøgte en mål-sulten Karlo Bartolec, da han flugtede, en chipbold fra Godsway i bagrummet, snert over målet. Kroatens scoring skulle falde senere i kampen, et veltimet vristspark. Men mere om det senere.

I det 16 minut stod angriberne i kø for at få chancer for scoring, først Godsway, men Lamprou var igen vigtig for Ajax-holdet og bare 30 sekunder senere var Andreas Olsen igennem på en friløber, men hans afslutning gik lige forbi stolpen.

41 minut, og samme Andreas Olsen fik lidt af et sukker indlæg fra Mads ’Mini’ Pedersen, der igen var aktiv på venstre-flanken. ’Mini’ fandt Olsen med et fladt indlæg foran målet, men Olsen fik et skidt første touch og bolden løb fra ham.

Kostas Lamprou skulle redde endnu en afslutning lige før pausen. Denne gang Mathias Jensen der blev spillet fri inde i feltet, men også denne gang fra en lidt spids vinkel og chippet ramte skulderen af Lamprou og røg ud i feltet hvor den blev sparket væk. 0-0 ved pausen.

Der blev skiftet lidt i formationen til 2.halvleg, om det var det som gjorde udslaget for målene er svært at sige, men de blev i hvert fald sparket ind.

60 minut og indlægget fra Karlo Bartolec blev halvklaret af den nu indskiftede Benjamin Van Leer i Ajax-målet, og det takkede Andreas Olsen for, da han lige vendte rundt på en tallerken og sparkede bolden i målet. Det var Olsens 6 mål i pre-season.

2-0 målet kom fra tidligere omtalte Karlo Bartolec. Kroaten fik en hoppende returbold udenfor feltet, som han sparkede til første gang med vristen og bolden piskede i sidenettet langs jorden. Et flot udført spark fra Bartolec.

Mathias Rasmussen lukkede ballet, da han fik en friløber serveret, nordmanden lod lige bolden hoppe en gang og så hamrede han den i målet til 3-0.

I overtiden fik Ajax reduceret på et indlæg, hvor en blanding af Victor Nelssons hoved og et Ajax-hoved fik sendt bolden i mål.

FCN slutter altså træningslejren i Holland, og sætter senere lørdag aften sig i flyet med kurs mod København. Træningen genoptages mandag, hvor fokus rettes mod Europa League-kampen mod Cliftonville FC.

Macthfacts:
60min, 1-0: Andreas Olsen
80min, 2-0: Karlo Bartolec
88min, 3-0: Mathias Rasmussen
90+min, 3-1: Victor Nelsson, selvmål

Startopstillingen:

Nicolai Larsen
Benjamin Tiedeman Hansen (55min, Ulrik Yttergård Jenssen)
Victor Nelsson
Andreas Skovgaard (55min, Mikkel Rygaard)
Karlo Bartolec
Magnus Kofod Andersen (85min, Mads Aaquist)
Mathias Jensen (74min, Nicklas Strunck)
Mads ’Mini’ Pedersen (82min, Clinton Antwi)
Andreas Olsen (61min, Mathias Rasmussen)
Mikkel Damsgaard (74min, Jacob Steen Christensen)
Godsway Donyoh (82min, Ibrahim Sadiq)