Fokus på AIK Fotboll

Kategorier

Enoch Adu får et mesterskabskys fra Mikkel Beckmann tilbage til 2012.

Foto: Boesenfoto.dk

Forud for de to opgør i Europa League kvalifikationens 2.runde mod AIK Fotboll stiller vi fokus på vores modstander.

AIK Fotboll fra Stockholm har vist storform i den svenske liga hele sæsonen. AIK fører Allsvenskan her midtvejs i sæsonen med 33 point for 15 kampe og en målscore så flot som 29-11.

9 sejre og 6 uafgjorte kampe er det blevet til, og AIK kommer altså til Right to Dream Park som ubesejret. Det kneb dog at holde den status i 1. kvalifikationsrunde i Europa League, hvor AIK efter en sejr på 1-0 i Irland faktisk tabte 0-1 i ordinær spilletid hjemme til Shamrock Rovers. Det krævede derfor forlænget spilletid, før AIK fik udlignet til 1-1 og gik videre med samlet 2-1 til mødet med FCN.

Aktuelt møder AIK op med en storsejr på 5-1 over Brommapojkarna i søndags med målfarlige Nicolas Stefanelli som tredobbelt målscorer. Den tidligere FCN-spiller Enoch Kofi Adu, den tidligere FC Midtjylland-spiller Kristoffer Olsson og den svenske landsholdsspiller Sebastian Larsson styrede midtbanen.

AIK blev stiftet i 1891 og i 1896 startede fodboldafdelingen AIK Fotboll, så det er virkelig en svensk traditionsklub med dybe rødder, hvilket også afspejler sig i en fanatisk fanskare, der altid bakker holdet talstærkt op med entusiasme på klubbens hjemmebane Friends Arena, Sveriges nye nationalstadion i Solna bydelen.

Det bliver dog ikke på Friends Arena, at FC Nordsjælland skal spille returkampen næste torsdag, da stadion er booket til en stor koncert. I stedet afvikler AIK hjemmekampen mod FCN på Tele2 Arena, der normalt er hjemmebane for Djurgården og Hammarby.

AIK har været svensk mester 11 gange, senest i 2009, og klubben er næsten konstant med i toppen. Siden 1999 er det således seks gange blevet til sølv.

Internationalt kan AIK se tilbage på en kvartfinale i UEFA Cup i 1996/97 sæsonen. I 1999/2000 sæsonen var AIK med Champions League gruppespillet og i 2012/13 Europa League gruppespillet.

Tre tidligere FCN-spillere har også en fortid i AIK. Det er Benjamin Kibebe, Pierre Bengtsson og senest målmand Patrik Carlgreen.

Køb din billet til torsdagens kamp i Right to Dream Park, HER.