FCN skabte chancerne men savnede skarpheden

Kategorier

Godsway Donyoh scorede for FCN i sæsonpremieren mod Esbjerg.

Boesenfoto.dk

Derfor endte sæsonpremieren lidt skuffende med uafgjort 1-1 hjemme mod oprykkerne fra Esbjerg.

Det startede så godt. Allerede i kampens tredje minut var Mikkel Rygaard med at snyde Esbjergs keeper med et skud, der blev rettet lidt af, og i det 11. minut slog Godsway Donyoh til med scoringen til 1-0 på en fremragende stikning fra Mikkel Rygaard.

Det ene angreb efter det andet bølgede frem mod vestjydernes mål, og både Andreas Olsen med et drilsk skud og Godsway Donyoh med et kanonhug på trekantsammenføjningen var tæt på at øge føringen.

Men så blev FCN ramt af et alvorligt uheld midtvejs i 1. halvleg, da anfører Mathias Jensen måtte forlade banen med en skade. Det gav lige lidt stilstand i skudstatistikken mod gæsternes mål. Men FCN fandt rytmen i spillet igen mod slutningen af 1. halvleg, hvor der var chancer nok til flere mål.

Både indskifetde Mathias Rasmussen, Godsway Donyoh, Mads Mini og Mikkel Damsgaard havde forsøg, der burde have givet udbytte, men skarpheden i afslutningerne var der ikke. Den havde Esbjerg heldigvis heller ikke i deres ene skudforsøg på mål i 1. halvleg.

FCN kom lidt sløvt ud til 2. halvleg, og Esbjerg havde held med at trække tempo ud af kampen. Det var som om, tigrene savnede den sidste energi til at øge tempoet, og pludselig begyndte Esbjerg at kunne spille med. Og gæsterne var skarpe, da de i det 64. minut endelig fik spillet sig igennem til skud, og Jacob Lungi Sørensen hamrede bolden i kassen til 1-1 fra nært hold uden chance for målmand Nicolai Larsen.

Det var en slem bét for FCN, der prøvede at samle ny energi og steppe up med indskiftning af to debutanter, Jacob Steen Christensen og Ibrahim Sadiq. Og i det sidste kvarter lykkedes det endelig igen FCN at få sat lidt tryk på, så der blev afslutningsmuligheder.

Esbjerg viste dog også mere på kontraspillet og havde en enkelt stor chance, hvor Nicolai Larsen måtte klare med en refleksredning. Men ellers var det FCN, der jagtede den afgørende træffer konstant, mens gæsterne forsøgte at trække tiden. Og desværre manglede tigrene den sidste fantasi til at spille sig afgørende igennem. Det blev ved nærved og næsten.

Derfor var det også gæsterne, der jublende strakte armene i vejret ved slutfløjtet med 1-1 på måltavlen, mens FCN-spillerne sank skuffede sammen og følte det uafgjorte resultat som et nederlag.

Men det er en lang sæson, og meget så rigtigt ud. Der er en masse at bygge på, og de 2.139 tilskuere fik set en flok unge spillere, der har et stort potentiale, som nok skal folde sig ud i de kommende kampe. Allerede på torsdag kl. 19.30 er der kamp igen i Right to Dream Park, når Cliftonville kommer på besøg til returkamp i Europa League.