FCN klar til næste runde men det holdt hårdt

Kategorier

FC Nordsjællands unge trup jubler efter, at der kom gang i scoringen efter pausen.

Foto: Morten Hermansen

Med en sejr på 2-1 hjemme over nordirske Cliftonville, sikrede et meget ungt FCN-mandskab billet til 2. runde i Europa League kvalifikationen, hvor modstanderen bliver AIK fra Stockholm.

Der er ingen lette kampe i europæisk fodbold. Det måtte FC Nordsjælland sande i aften, hvor gæsterne fra Cliftonville allerede efter fem minutter på et straffespark fik udlignet den 1-0 føring, FCN havde med sig hjem fra Belfast. Selv om tigrene havde bolden langt det meste af tiden, var gæsteholdet svært at nedbryde.

Cliftonville holdt sin 1-0 føring helt frem til pausen mod et meget ungt FCN-mandskab, der savnede skarphed på den sidste tredjedel af banen. Det blev en del bedre efter pausen, hvor de mere rutinerede Mikkel Rygaard og Godsway Donyoh blev sendt på banen. Og efter en lille times spil lykkedes det helt fortjent FCN at få udlignet, da Mads Aaquist energisk opsnappede en løs bold og fra baglinjen serverede for Godsway, der knaldede bolden i kassen til 1-1.

Det gav mere ro og struktur på FCN-angrebene, men det fortjente sejrsmål lod vente på sig til det 83. minut, da ligeledes indskiftede Andreas Olsen nettede fra spids vinkel med lidt hjælp fra en nordirsk fod. Selv om FCN måtte spille færdig med 10 mand, da Godsway Donyoh måtte udgå med en skade efter at FCN havde brugt sin sidste udskiftning.

Dermed fik FCN hevet en vigtig 2-1 sejr hjem og bidrager altså maksimalt til landeregnskabet med to sejre over Cliftonville i 1. runde af Europa League kvalifikationen. Og FCN er klar til næste udfordring allerede på torsdag på hjemmebane igen, når AIK fra Stockholm kommer på besøg. AIK måtte ud i forlænget spilletid for at sikre sin billet mod Shamrock Rovers.

FCN stillede mod Cliftonville med nok den yngste startopstilling nogensinde, og for debutanten Clinton Antwi startede det meget skidt, da den israelske dommer allerede i det femte minut valgte at fløjte for straffe i en situation, hvor Clinton kom til at ramme en nordirer på foden i feltet. Heldigvis overvandt den unge ghaneser den uheldige start og spillede sig flot op, som kampen skred frem med gode gennembrud på venstrekanten.

FCN skabte også chancer, men Ibrahim Sadiq manglede lige et skonummer større for at prikke et indlæg fra Nicklas Strunck i kassen. Og Nikolai Baden Frederiksen hamrede over mål, da han fik en åben skudchance. Ibrahim Sadiq slap efter en halv time helt fri, men han skød lige forbi mål.

Kort efter pausen sendte Godsway Donyoh første varselsskud, da han hamrede på trekantsammenføjningen, og i det 58. minut slog han altså til med målet til 1-1 på det flotte oplæg fra Mads Aaquist. Kort efter burde der have været fløjtet for straffe til FCN, da Nikolai Baden Frederiksen i fri position til skud inde i feltet blev tromlet ned bagfra, Men det blev ikke dømt, og så kom forløsningen først, da Andreas Olsen tog en solotur i det 83. minut og scorede til 2-1. Forinden var han også tæt på med et skud, som den nordirske målmand var lige ved at fumle i nettet.

Med sejren er FCN videre med sammenlagt 3-1 over Cliftonville.

Matchfacts:
Europa League 1. kvalifikationsrunde torsdag 19. juli i Right to Dream Park:

FCN-Cliftonville FC 2-1 (0-1)
Mål: 6. minut 0-1 Joe Gormley (straffe). 58. minut 1-1 Godsway Donyoh, assist mads Aaquist. 83. minut 2-1 Andreas Olsen.
Adavarsler: Ibrahim Sadiq og Mads Aaquist, FCN, samt Brian Neeson, Chris Curran, Liam Bagnali og Garry Breen, Cliftonville.

FC Nordsjællands startopstilling og indskifninger:
18 Nicolai Larsen
19 Nicklas Strunck, 32 Viktor Tranberg (46. minut 7 Mikkel Rygaard), 3 Ulrik Yttergård Jenssen, 38 Clinton Antwi
22 Jacob Steen Christensen, 4 Victor Nelsson, 27 Mikkel Damsgaard
29 Nicolai Baden Frederiksen, 15 Mads Aaquist (67. minut 21 Andreas Olsen), 37 Ibrahim Sadiq (46. minut 11 Godsway Donyoh)

På bænken uden at komme ind:
28 Peter Vindahl Jensen
2   Karlo Bartolec
5   Mads Mini Pedersen
17 Andreas Skovgaard