Fantastisk holdindsats gav godt udgangspunkt

Kategorier

Magnus Kofod Andersen scorer sit første mål for FCN nogensinde og bliver matchvinder i 1-0 sejren over AIK.

Foto: Rie Neuchs

Med 1-0 sejr hjemme over AIK kan FC Nordsjælland tage til Stockholm om en uge med en god chance for at spille sig videre til 3. runde i Europa League.

AIK kom til Right to Dream Park som ubesejret tophold i Allsvenskan, men det lod FC Nordsjælland sig ikke skræmme af. FCN tog fat i kampen og spillet fra første fløjt, og allerede i det 11. minut gav det bonus, da Magnus Kofod Andersen sparkede bolden elegant i kassen med sit første mål nogensinde for FCN.

Tigrene fortsatte stilen og burde have øget føringen, men flere åbne chancer blev desværre ikke udnyttet, og så fandt gæsterne modtræk mod halvlegens slutning, hvor de var meget tæt på en udligning. Endnu tættere på kom svenskerne kun fem minutter efter pausen, da de fik et straffespark, men skuddet fra 11 meter pletten pillede Nicolai Larsen i flot stil.

Og “Nico” fortsatte med et par pragtredninger i det næste kvarter, hvorefter det hårdt fightende FCN-mandskab igen fik bedre fat og viste tænder. Resten af kampen var voldsom intens, hvor FCN både fightede fantastisk men også spillede sig frem til et par muligheder for at øge føringen.

Men det blev ved 1-0 til FCN, og dermed måtte AIK trods stærk opbakning fra de mange medrejsende fans for første gang i 2018 forlade banen som tabere. For FCN er det en stor triumf, og nu gælder det om at gøre arbejdet færdigt på torsdag i Tele2 Arena i Stockholm. Det bliver mindst lige så hård en kamp, men FCN står med et godt udgangspunkt.

1-0 er internationalt den bedste ét-måls sejr, man kan få, for nu står FCN meget stærkt med bare en enkelt scoring i Stockholm. Og tigrene spillede sig til så mange chancer, at der også må opstå muligheder i den omvendte kamp.

Det var en fantastisk holdpræstation, der banede vejen for FCN-sejren. Alle præsterede på topniveau og løb hele tiden ekstra meter for holdets bedste. Det var fremragende at se på, og heldigvis belønnede FCN-fansene det med taktfast bifald igen og igen. Det fortjente spillerne virkelig efter den indsats.

Målet, der afgjorde kampen, var også helt unik. Mikkel Damsgaard fik drejet sig fri i venstre side og slog en perfekt bold over til den fremstormende Magnus Kofod i venstre side. Han tog bolden flot ned og lagde den iskoldt over den garderhøje keeper og ind i målet i højre side. Det var comeback for Magnus Kofod efter en skade undertræningslejren, og hans første fuldtræffer for FCN i 34 kampe.

18-årige Andreas Olsen har scoret i de to foregående Europa League kampe mod Cliftonville, og han viste også stor målfarlighed mod AIK. To gange afsluttede “Andy” gode angreb med skud, der med lidt held havde givet mål. Den ene gang susede bolden forbi bagerste stolpe, og ved det andet skud lige før pausen reddede AIK-keeper Oscar Linnér mirakuløst med en fodparade.

Mikkel Rygaard skabte en masse og serverede flere sukkerbolde for sine medangribere, og de unge, Mikkel Damsgaard og Jacob Steen Christensen, bidrog med både løbe arbejde og en masse kreativitet. Karlo og Mini udfordrede fint på kanterne, og i forsvaret blev der pareret konstant med stort overblik af de tre bagerste, Ulrik Yttergård, Victor Nelsson og Andreas Skovgaard.

Nu venter en svær kamp hjemme på søndag kl. 12.00 mod Vendsyssels ubesejrede tophold i Superligaen, inden kursen sættes mod Stockholm og returkampen mod AIK på torsdag. Lige nu er det en flok dødtrætte tigre, der nyder sejren, men de skal nok blive friske igen og klar til de næste svære prøver. De tankede masser af selvtillid med en holdindsats til topkarakter.