Andreas Olsen: Kampen i Belfast var en stor oplevelse

Kategorier

Andreas Olsen jubler efter sin scoring i Belfast.

– De har en fed fodboldkultur, og deres fans er vilde, men jeg blev bare ekstra opsat af at blive svinet til, siger Andreas Olsen, FC Nordsjællands målscorer i 1-0 sejren i udekampen mod Cliftonville FC

Det var noget af en oplevelse for FC Nordsjællands spillere at løbe ind på Solitude stadion i Belfast for en uge siden. For næsten dem alle var det debut i europæisk fodbold og et møde med en helt anden fodboldverden, end de er vant til.

Solitude er et lille intimt stadion, hvor fansene er tæt på og virkelig kan mærkes, når de bakker deres egne op og håner modstanderne. Heldigvis lod tigrene sig ikke slå ud af de uvante forhold, men holdt hovedet koldt og sikrede sig på professionel vis en 1-0 sejr og dermed et godt udgangspunkt før returkampen i morgen torsdag kl. 19.30 i Right to Dream Park.

Den kun 18-årige Andreas Olsen scorede seks mål i FC Nordsjællands træningskampe og tog skarpheden med ind i Europa League, hvor han stod for den vigtige træffer til 1-0. Han er meget glad for al den spilletid, han har fået i pre-season og de første to kampe i sæsonen:

– Det er jo noget, jeg har arbejdet hen mod i lang tid, og jeg har virkelig nydt det. Det har været en stor oplevelse at være så meget med og også fedt at spille en træningskamp mod en klub som Ajax. Det er jo den slags, man har drømt om hele tiden.

– Men den største oplevelse var at spille Europa League i Belfast. Selv om Solitude ikke er noget imponerende eller stort stadion, kan man mærke noget helt specielt. Det er europæisk fodbold, og der er en fed fodboldkultur.

– Cliftonvilles fans er helt vilde, og vi blev svinet til. Jeg husker tydeligt alle de hånlige tilråb, da jeg løb offside lige i starten af kampen. Men det er også sjovt at blive svinet til på den måde. Det gør bare, at man giver den ekstra gas, og at jeg nød min scoring endnu mere, siger Andreas Olsen.

Inden kampen i Belfast var Andreas Olsen noteret for 7 kampe og 1 mål i sidste sæson. De to af kampene var i pokalen, hvor også scoringen mod Vejgaard blev ”Andys” første træffer på FC Nordsjællands førstehold. De øvrige var alle som indskiftet i de allersidste minutter af fem Superligakampe.

Så det har været noget helt andet at være med fra start i denne sæsons to første kampe, både i Belfast og hjemme mod Esbjerg i sæsonpremieren i Superligaen i søndags. Om returkampen mod Cliftonville siger Andreas Olsen:

– Vi har et godt udgangspunkt, men arbejdet er ikke færdigt endnu. Vi skal gå ud og spille vores eget spil og hele tiden fortsætte jagten på det næste mål, så vi kan få det endeligt afgjort uden for meget spænding til sidst.

– Det er så vigtigt, at vi kommer langt i Europa League, så der også bliver mere spilletid til os alle. Jeg går efter at få så mange minutter på banen som muligt og at være afgørende for holdet med mål. Desværre lykkedes det ikke at score mod Esbjerg, men jeg håber også snart at få scoret i Superligaen.

– Lige nu er al fokus på at slå Cliftonville og komme videre i Europa League, så vi måske kan møde AIK Stockholm. De spiller vist på det nye svenske nationalstadion, og det ville være fantastisk at prøve. Men vi må tage én kamp af gangen, og nu gælder det om at gøre arbejdet færdigt mod Cliftonville, fastslår Andreas Olsen.

Hvis det lykkes, tyder alt på, at det vil være AIK Stockholm, der gæster FCN om en uge med returkamp på Friends Arena om 14 dage.

Køb billet til kampen mod Cliftonville HER