4-årig forlængelse med Damsgaard

Kategorier

Mikkel Damsgaard og Jonathan Amon har begge forlænget kontrakt med FCN for de næste fire år.

Boesenfoto.dk

Mikkel Damsgaard er netop fyldt 18 år og kan fejre det med en kontraktforlængelse med FCN frem til sommeren 2022.

Mikkel Damsgaard kom allerede sidste sommer som 17-årig ind omkring Superligatruppen. Han har her i foråret spillet næsten samtlige kampe, de 13 af dem i startopstillingen.

I sidste uge blev Mikkel Damsgaard 18 år, og nu har offensiv-spilleren sat sin signatur på en ny kontrakt med FCN gældende frem til sommeren 2022, ligesom den 19-årige Jonathan Amon også gjorde for en uge siden.

Sportschef, Carsten V. Jensen, siger om kontraktforlængelsen:

– Vi er glade for, at endnu én af vores egne akademispillere har vist, at han kan tage skridtet både ind i Superligatruppen og ind på holdet med rigtig mange minutter på banen. Mikkel Damsgaard har arbejdet godt og målrettet med sin udvikling sammen med vores trænere, og på trods af, at der stadig mangler lidt muskler, har han vist, hvor langt man kan nå med et stort spilintellekt.

– Han har i løbet af hele forårssæsonen bidraget med en masse og overbevist os om sine fremtidsmuligheder. Nu gælder det om at bygge endnu mere på og fortsætte udviklingen, og vi glæder os over nu at kunne se frem til fire år mere med Mikkel Damsgaard i klubben, siger Carsten V. Jensen.

FC Nordsjællands scout, Rene Klok, så allerede potentialet i Mikkel Damsgaard, da han var ungdomsspiller i Jyllinge, og i U/12 rykkede den vævre spiller så til FC Nordsjællands akademi, hvor udviklingen har taget fart:

Mikkel Damsgaard glæder sig over, at fremtiden nu er på plads:

– Jeg er super glad lige nu. Det viser, at klubben har tiltro til mig, og at jeg har gjort det godt nok. Nu skal jeg arbejde endnu mere med at bygge på. Også med muskler og vægt, så jeg kan bevæge mig hurtigere og bedre stå imod i nærkampene.

– Jeg har haft gode trænere gennem alle årene her i FCN og lært en masse fra alle perioder. Og som U/17 og U/19 lærer vi også at tage mere ansvar, så vi kan være klar til Superligaen. Men jeg er stadig overrasket over så hurtigt, det er gået, og glæder mig vildt til den kommende sæson, hvor vi også skal spille Europa League ved siden af Superligaen, siger Mikkel Damsgaard.

Han er indtil nu registreret for 18 kampe og et enkelt mål scoret mod Randers i 3-0 sejren den 4. marts.