Alex Runarsson solgt til Dijon

Kategorier

Rie Neuchs

Den islandske landsholdsmålmand skifter fra den nye sæson til franske FCO Dijon i Ligue 1 efter fire et halvt år i FC Nordsjælland.

Rúnar Alex Runarsson, som er det fulde navn, startede sin FCN-karriere på U/19-holdet tilbage i januar 2014, men rykkede kort efter op i Superliga-truppen og har markeret sig med 63 kampe for 1.holdet med samtlige 36 kampe i den netop afsluttede sæson.

Sportschef Carsten V. Jensen fortæller om salget af Alex Runarsson:

’Alex har udviklet sig utrolig flot og har via stærke præstationer gjort opmærksom på sig selv for andre klubber. Selvom det altid er svært at sige farvel til dygtige og talentfulde spillere er dette igen en positiv transfer, da Alex har fulgt den plan, vi har lagt, og han er nu klar til det næste skridt i sin karriere.’

’Udover at være en dygtig målmand er det også en topklasse person, vi tager afsked med. Alex har fra første dag vist sig som en spiller, man kan stole på. Han har arbejdet hårdt og samtidig repræsenteret klubben og værdierne på fremragende vis. Vi ønsker Alex held og lykke i fremtiden og måske vores veje krydses igen i fremtiden, fortæller Carsten V. Jensen.

Alex Runarsson er lige nu  afsted med det islandske landshold til VM-slutrunden i Rusland, og derfor går der også lidt tid, før målmanden kommer forbi Farum for at sige farvel.

’Min tid i FCN har været fantastisk siden den første dag. Jeg kommer til at savne klubben rigtig meget. Jeg kommer især til at savne alle de fantastiske mennesker, jeg har mødt i klubben. Både folk i den sportslige sektor, folk i administrationen, partnere og fans. FCN er virkelig en unik og fantastisk klub, og jeg håber, jeg kan vende tilbage til klubben senere i mit liv. Jeg kom til den her klub som en ung dreng med en drøm, og jeg tager videre herfra som en mand med en ny drøm’, fortæller Rúnar Alex Runarsson.

Alex Runarsson var samtidig FC Nordsjællands første spiller til at melde sig ind i Common Goal, som er en global bevægelse, hvor fodboldens fællesskab kan donere minimum 1% af sin indtjening til. Denne pulje doneres så videre til organisationer, der via fodbolden arbejder på at gøre en forskel og forbedre vilkår i hele verden.

Facts om Rúnar Alex Runarsson:

Født: 18/02/1995
Højde: 188m
Tidl.klubber: KR Reykjavik og FC Nordsjælland
Nationalitet: Island
Kampe for FCN: 63
U/21 Landskampe: 31
A-landskampe: 3