Yttergård: Vi har det i vores egne hænder

Kategorier

FCN-spillerne med Ulrik Yttergård Jenssen i midten takker fansene for opbakning mod Horsens og fejrer sejren sammen med dem.

Boesenfoto.dk

– Det var hårdt arbejde mod Horsens, og det bliver bestemt ikke lettere i Aalborg mod AaB, men vi er klar til at give alt, lyder det fra den norske forsvarsspiller.

FC Nordsjællands jagt på bronzemedaljer og europæisk fodbold har fået ekstra vind i sejlene i den seneste uges tid. Først sejrede Brøndby i pokalfinalen, hvilket betyder, at 3. pladsen i Superligaen nu giver direkte adgang til Europa League, mens nr. 4 spiller en ekstra kamp hjemme mod nr. 7 (enten AGF eller SønderjyskE) fredag 25. maj om den sidste danske Europa-billet.

Da FCN så selv fulgte op med den hårdt tilkæmpede 2-1 sejr over Horsens hjemme i Right to Dream Park i fredags, og FCK snublede med et 0-1 nederlag i Aalborg til AaB søndag, blev medaljeudsigten endnu bedre. Nu ligger FCN og FCK igen side om side på 3. pladsen før de sidste to spillerunder og mødes internt i Right to Dream Park i 36. og sidste spillerunde 2. Pinsedag mandag kl. 18.00 til et brag af en kamp.

Den sidste match vil nu under alle omstændigheder blive afgørende for placeringen af bronzemedaljerne, som uddeles i Right to Dream Park straks efter kampen. I næstsidste runde på fredag kl. 18.00 spiller FCN ude mod AaB, mens FCK har hjemmebane mod guldkandidaterne fra FCM, der fik nyt håb om mesterskabet med sejren i Brøndby mandag aften. De to kampe kommer til at afgøre, om det er FCN eller FCK, der kan nøjes med uafgjort på sidste spilledag.

Der er altså udsigt til en helt fantastisk sæsonafslutning, og FC Nordsjællands norske forsvarsspiller Ulrik Yttergård Jenssen glæder sig over, at det mod Horsens lykkedes at stå imod de mange indlæg i feltet indtil ganske kort før tid:

– Vi har arbejdet med afvisning ved standardsituationer i meget lang tid, og det var dejligt at se, at hårdt arbejde lønner sig. Vi stod rigtig godt imod i den kamp og fik belønningen for det med den vigtige sejr. Men nu skal vi ikke falde i den fælde at tro, at det bliver lettere mod AaB. De er også stærke i luftspillet og er desuden også gode med bolden i grundspillet.

– Vi fokuserer lige nu kun på kampen i Aalborg, og vi er klar. Det er dejligt at vide, at vi har det i vores egne hænder, selv om det bliver svært, siger den 21-årige nordmand, der kom til FCN fra Tromsø ved starten på denne sæson. FCN veksler meget mellem systemerne 4-3-3 og 3-4-3, og Yttergård føler sig tryg i dem begge:

– Jeg føler mig godt tilpas i begge systemer. Der er selvfølgelig lidt forskel på, om vi er tre eller fire i bagkæden, men det er ikke så svært at skifte, for vi er vant til det. Det hele er lidt mere intenst her, end det var i Tromsø, for vi står højere på banen, og det kræver, at man som forsvarsspiller skal klare lidt mere på egen hånd, og forkerte beslutninger let kommer til at koste.

– Jeg synes, at vi efter det fantastiske efterår har måttet slide lidt mere med at få kollektivet til at fungere her i slutspillet. Der er en del at forbedre og arbejde videre med, både for holdet og mig selv. Men det skal nok komme. Jeg føler mig rigtig godt tilpas her. FCN er en helt fantastisk klub.

– Vi har et godt hold og et stærkt sammenhold i hele klubben. Så jeg trives godt og vil gerne sige, at det for mig er det perfekte sted udenfor Norge, lyder det fra Ulrik Yttergård Jenssen, som fortsat er en del af det norske U/21 landshold, der kæmper for at kvalificere sig til EM slutrunden næste sommer.

Der bliver tæt på fuldt hus i Right to Dream Park til kampen på mandag kl. 18 mod FCK. Du kan stadig nå at sikre dig en billet HER