Værd at vide før dagens kamp i Aalborg

Kategorier

Mikkel Rygaard jubler sammen med Ernest Asante efter sin scoring mod AaB på hjemmebane for godt en måned siden.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland spiller i aften kl. 18.00 på udebane mod AaB i næstsidste runde af Superligaen. Det er en meget vigtig kamp for FCN, og her er lidt statistiske vinkler på den spændende match:

Vidste du at…

…FCN og AaB har mødt hinanden 47 gange i Superligaen, og samlet set har FCN 16 sejre, 14 kampe er endt uafgjort og 17 gange har AaB vundet. 27 af kampene er spillet i Aalborg, og her har FCN sejret 9 gange, 8 kampe er endt uafgjort og 10 med sejr til AaB.

…i denne sæson endte det uafgjort 1-1 mellem de to hold i Aalborg i 22. spillerunde, og 1-1 blev også resultatet, da FCN i sidste sæson gæstede AaB.

…det seneste møde med AaB var her i Mesterskabsspillet den 6. april, hvor FCN vandt 3-1 på hjemmebane med Mikkel Rygaard, Tobias Mikkelsen og Mathias Jensen som målscorere.

…kampens dommer, 30-årige Morten Krogh, kun er i gang med sin 2. sæson som Alka Superliga dommer. Han dømte senest en kamp med FCN, da tigerne vandt 4-1 i Aarhus over AGF i 14. spillerunde.

…FCN i dagens kamp mod AaB må undvære Karlo Bartolec, der afsoner en spilledags karantæne.

…AaB i søndags leverede en pragtkamp og besejrede FCK med 1-0 på et mål af Kasper Kusk.

…FC Nordsjælland med 76 scoringer har sat ny klubrekord. Den lød inden denne sæson på 67 scoringer i 2006/07 sæsonen, så selv om det dengang var for kun 33 kampe, er den slået eftertrykkeligt og kommer forhåbentlig en del højere op med to kampe igen.

…AaB-træner Morten Wieghorst var cheftræner for FCN med Kasper Hjulmand som 1. Team Coach, da de sammen skabte pokaltriumferne i 2010 og 2011.

…kampens udfald sammen med resultatet af FCK-FCM, der spilles samtidigt, vil være afgørende for, om det er FCN eller FCK, der kan nøjes med i uafgjort i det interne brag om bronzen i Right to Dream Park 2. Pinsedag kl. 18.