Tre point og så bare hurtigt videre

Kategorier

Mads Valentin Pedersen nåede at spille 97 kampe for FC Nordsjælland efter at være gået hele vejen gennem klubbens akademi. Nu fortsætter karrieren i en af verdens bedste ligaer.

Boesenfoto.dk

FCN var voldsomt presset af Horsens i store perioder men stod godt imod og sikrede en super vigtig sejr på 2-1, der holder liv i drømmen om en afgørende medaljekamp mod FCK om godt en uge.

Det absolut bedste, der set med FCN-øjne kan siges om dagens kamp mod Horsens, stod at læse på resultattavlen i Right to Dream Park ved det befriende slutfløjt: 2-1 til tigrene. Alt andet bør stort set glemmes, og så gælder det om at se fremad og komme hurtigt videre.

Det var en sløj kamp, hvor Horsens med fysisk styrke og en stor arbejdsindsats dominerede spillet i størsteparten af kampen, men FCN slog til med en scoring lige før pausen og umiddelbart efter pausen, og de to træffere rakte til sejr. Trods masser af bolde ind i FC Nordsjællands felt, lykkedes det først gæsterne at få bolden i nettet i sidste minut af den ordinære spilletid på grund af en særdeles stærk Alex Runarsson i målet. Han reddede således midt i 2. halvleg et straffespark i flyvende stil.

FCN var tæt på at blive alvorligt afsporet i topkampen, men endte altså på det vinderspor, holdet har sukket efter i lang tid. Og forhåbentlig giver sejren den ballast, der også kan hjælpe holdet til hurtigt at finde rytme i spillet igen. Det kendetegner jo et tophold, at man kan vinde på en dårlig dag, og i så fald er FCN virkelig et tophold nu, for det var en offday af de store for tigrene rent spillemæssigt.

Fra første fløjt var kampbilledet noget anderledes, end publikum i Right to Dream Park havde forventet. Horsens gik højt på banen og pressede FCN i opspillet. Det lykkedes stort set gæsterne at stække FC Nordsjællands vante flydende spil i hele 1. halvleg, og kun to gange lykkedes det FCN at spille sig igennem til en farlig afslutning.

Den første brændte en fri Godsway Donyoh ved at skyde forbi efter frispilning fra Jonathan Amon. Men da Amon i det 44. minut smart med hælen sendte Mads Mini fri i feltet, sluttede Mini af med at hamre bolden i kassen til 1-0. En pauseføring, der ikke var efter spil og chancer, men allerede to minutter inde i 2. halvleg blev den fordoblet.

Ulrik Ytterggaard Jensen fik tacklet en Horsens-spiller, så Mathias Jensen kunne få fat i bolden, og efter to hurtige træk direkte mod mål, sluttede FCN-anføreren af med et godt fladt skud, der røg i kassen til 2-0. Det burde have været optakten til en ændring af kampbilledet, men hurtigt var det igen det samme.

Og i det 66. minut så det ud til, at det ville gå galt, da Horsens fik tilkendt et hårdt dømt straffespark. Heldigvis viste Alex Runarsson igen sin høje klasse med en redning i vandret stil på skuddet fra Okosun. FCN skiftede herefter system til 3-4-3 og sendte Benjamin Tiedemann Hansen ind som én af de tre stoppere, og det hjalp betydeligt. Pludselig var FCN langt bedre med i spillet og fik kreeret nogle gode angreb.

Desværre gav det ikke bonus i form af mål, selv om der var chancer til at lukke kampen. Først spillede Amon en god bold til Mikkel Damsgaard, der desværre skød forbi, og da Ernest Asante lidt efter fik en friløber, driblede ghaneseren lige ind i den eneste forsvarer, der var på vej hjem for at hjælpe sin målmand. I stedet blev der så spænding igen kort før tid, da det endelig lykkedes Horsens at få scoret på et af de mange indlæg i feltet, da tårnhøje Mathias Kristensen kunne heade bolden ind ved bagstolpen.

Det lykkedes heldigvis FCN også at ride den sidste storm af og holde liv i en sæsonafslutning, hvor der nu mangler en udekamp mod AaB på næste fredag, og det hele slutter af med en måske afgørende kamp om bronze og billet til europæisk fodbold mod FCK på sidste spilledag 2. Pinsedag mandag 21. maj hjemme i Right to Dream Park.