FC Nordsjælland med i Common Goal

Kategorier

ENGLISH VERSION HERE: FC Nordsjælland join Common Goal

Som den første klub i verden, har FC Nordsjælland tilsluttet sig den globale bevægelse Common Goal, der via donationer fra den professionelle sport vil ændre tilværelsen for mange mennesker på hele kloden gennem fodbolden.

Siden Common Goal blev etableret for godt et år siden, med den spanske Champions League vinder, Verdens- og Europamester, Juan Mata fra Manchester United, som medstifter, har mange topspillere og trænere sluttet sig til den gode sag ved at donere 1% af deres løn til organisationen, heriblandt FC Nordsjællands målmand Runar Alex Runarsson og Cheftræner Kasper Hjulmand. Common Goal investerer så pengene i organisationer, der bruger fodbolden som et værktøj til at skabe positive forandringer i områder, hvor der er brug for det, i hele verden.

Organisationer som alle er integreret i et globalt netværk, der deler visionen om at ændre verden gennem fodbold.

I forbindelse med Superliga-sæsonens sidste kamp mod F.C. København underskrev FC Nordsjælland en aftale med Common Goal, der gør klubben til den første i verden, som slutter sig til det gode formål.

-Vi er hamrende stolte over, at vi er den første klub, som træder ind i Common Goal. Vi ved, at flere andre klubber i større ligaer lige nu venter på at kunne slutte sig til. Men det har langt fra været afgørende for os, om vi blev de første eller ej. Det har derimod det klare værdifælleskab mellem Common Goal og os. Vi er en klub, der gerne vil gøre, som vi siger, vi gør. Om det handler om ligestilling, om at udvikle på ungdommen eller om at gøre en forskel i vores lokalmiljø. Og derfor går vi ind i Common Goal uden nogen form for tøven eller forbehold. Vi er overbeviste om, at det er det rigtige for os. Og for fodbolden, siger direktør Søren Kristensen.

Det er bestemt ingen tilfældighed, at det første klubmedlem i Common Goal kommer fra Danmark og Nordsjælland.

-Vi har lige siden Common Goals etablering haft en grundig og konstruktiv dialog med begge medstifterne i form af Jürgen Griesbeck og Juan Mata. De står for meget af det, som vi selv arbejder på at gøre hver eneste dag i FCN. At bruge fodbolden til at gøre en forskel. Til at opfylde drømme. Og til at give muligheder til andre. Samtidigt har vi oplevet en dybfølt interesse fra dem omkring, hvordan vi gør tingene i FC Nordsjælland og i Right to Dream gruppen. Derfor har de gjort det meget klart for os, at Common Goal virkelig gerne så FCN være den første klub, som slutter sig til bevægelsen.

I flere omgange har parterne besøgt hinanden og snakket om alt fra, hvad fodbolden er ved at udvikle sig til, hvor og hvordan den kan og skal gøre en forskel og, hvordan de næste skridt kan og skal tages. 

Juan Mata siger om FC Nordsjællands indtrædelse i Common Goal:

-Lige siden mit første møde med folkene fra FC Nordsjælland, senest med Cheftræner Kasper Hjulmand og Bestyrelsesformand Tom Vernon, har jeg følt, at FC Nordsjælland er et frisk pust i den professionelle fodboldverden. De gør tingene på en måde, som jeg synes, er dybt fascinerende og helt rigtig. Ikke kun pga. deres tilgang til fodboldspillet på banen med udviklingen af egne unge spillere og spillestil. Men også fordi, at Right to Dream modellen, med socialt ansvar og ambitionen om at give tilbage, udføres på et professionelt niveau.

-Det har en kæmpe betydning for Common Goal, at vi nu får klubber ind i bevægelsen. Det har vi hele tiden vidst, var det næste vigtige skridt for os. Vi har flere interesserede klubber, som har givet tilsagn om, at de vil være med. Men det var vigtigt for os, at det blev den rigtige klub først, der kunne sætte et eksempel for andre. Og der er FC Nordsjælland og Right to Dream det helt rigtige match for os. FCN som en klub, der viser vejen, og Right to Dream, som en organisation med en hel og gennemført model i forhold til at uddanne og tage ansvar for unge drenge og piger gennem fodbolden. 

FC Nordsjælland har via medlemskabet besluttet at donere 1% af klubbens samlede stadionomsætning til Common Goal, ligesom hele ledergruppen, på 10 personer, i klubben vil donere 1% af deres løn. Alle ansatte i form af stab, administration og spillertrup skal individuelt beslutte sig for, om de også vil melde sig ind og støtte Common Goal via 1% af lønnen. Flere medlemmer af spillertruppen har allerede givet tilsagn om dette.

Common Goals ambition er at forene fodbolden i Common Goal som én kæmpe klub med spillere, trænere, klubber, fans og beslutningstagere, så 1% af alle penge i den professionelle fodboldverden vil kunne kanalisereres ud til de steder og mennesker, der har brug for dem til at kunne få alt fra rent drikkevand, ligestilling, manglende uddannelse og bekæmpe fattigdom. 

Fakta: Common Goal 

Stiftet august 2017

Foreløbigt medlemstal: 48

Heriblandt Juan Mata (Manchester United) Giorgio Chiellini (Juventus), Mats Hummels (Bayern München), Kasper Schmeichel (Leicester), Shinji Kagawa (Dortmund), Sofie Junge Pedersen (Levante), Runar Alex Runarsson (FC Nordsjælland), Aleksander Ceferin (UEFA-præsident) og trænerne Kasper Hjulmand (FC Nordsjælland) og Julian Nagelsmann (Hoffenheim) 

Common er en global bevægelse, hvor fodboldens fællesskab kan donere minimum 1% af sin indtjening til. Denne pulje doneres så videre til organisationer, der via fodbolden arbejder på at gøre en forskel og forbedre vilkår i hele verden.

Common Goal arbejder sammen med StreetFootballWorld, den førende internationale NGO inden for arbejdet med fodbolden for at gøre en forskel i social balance og udvikling. I løbet af de seneste 15 år, har SFW samlet et netværk på over 125 fodboldbaserede projekter og organisationer, som benytter fodbolden til at tackle sociale udfordringer. Lige fra ligestilling i Indien til fredsskabelse i Colombia og integration i Tyskland.

Street Football World hjælper Common Goals medlemmer med at fordele deres donationer til de initiativer og projekter, der genererer den største forskel rundt omkring i verden.

Læs mere på https://www.common-goal.org/