Værd at vide inden dagens topkamp

Kategorier

Karlo Bartolec spillede sin kamp nr. 49 mod AaB og blev kåret som kampens spiller.

Boesenfoto.dk

FCN møder i dag kl. 18.00 FC Midtjylland i Right to Dream Park, og her er lidt statistiske vinkler på det spændende topopgør i Mesterskabsspillet.

Vidste du at…

…FCN og FC Midtjylland har mødt hinanden 48 gange i Superligaen, og samlet set er midtjyderne bedst med 22 sejre, mens FC Nordsjælland har vundet 13 gange, og 13 kampe er endt uafgjort. 20 af kampene er spillet i Right to Dream Park, og her har FCN vundet de 9, mens 5 er endt uafgjort og kun 6 med sejr til midtjyderne.

…sæsonens første to kampe i grundspillet mellem de to klubber endte med 4-3 til FCM i Herning og uafgjort 1-1 senest i Right to Dream Park i marts måned.

…både FCN og FCM står noteret for et enkelt dansk mesterskab. FCN tog guldet i 2012, og i 2015 lykkedes det endelig de midtjyske ulve at vinde DM og få en pokal i skabet efter at have tabt to pokalfinaler til FC Nordsjælland i 2010 og 2011.

…begge klubber også var med i Mesterskabsspillet sidste år, den første sæson med den nye struktur, og her blev FCM nr. 4 og FCN nr. 5.

…FCN er Superligaens mest scorende hold med 66 træffere. Det samme nåede Brøndby også op på med storsejren over Horsens, mens FCM har nettet 64 gange.

…Right to Dream Park igen er ved at blive en ren fæstning for tigrene, som den var det i medaljesæsonerne med guld i 2012 og sølv i 2013. FCN har kun tabt én hjemmekamp i denne sæson.

…dagens dommer, 40-årige Michael Tykgaard, er i gang med sin 8. sæson som Alka Superliga dommer. Han dømte også kampen, da FCM senest gæstede Right to Dream Park for kun en måned siden.

…Karlo Bartolec kan spille sin kamp nr. 50 i dag med tigeren på brystet. Den unge kroat fylder 22 år på fredag, og kan forhåbentlig starte med at fejre det i dag med en sejr i jubilæumskampen. Karlo Bartolec er i gang med sin anden sæson i FCN og har været fast mand, siden han kom til klubben.

…FCM spillede pokalkamp torsdag aften i Hobro og vandt 2-1 efter forlænget spilletid. Dermed er FCM klar til semifinalekamp i DBU Pokalen på udebane mod Brøndby torsdag 26. april. Hvis enten Brøndby eller FC Midtjylland ender som pokalvinder, vil nr. 3 i Superligaen få direkte adgang til europæisk fodbold, mens nr. 4 får en hjemmekamp mod nr. 7 om den sidste Europa-billet.