Tilbage på sejrssporet med flotte mål

Kategorier

Boesenfoto.dk

FCN ramte ikke sit topniveau men viste effektivitet og vilje. Det rakte til en 3-1 sejr over AaB og dermed tre vigtige point i Mesterskabsspillets første hjemmekamp.

Kampen i Right to Dream Park åbnede 2. runde af Mesterskabsspillet, og FCN fik slået effektivt tilbage efter den skuffende start i Parken for fire dage siden. Foran eget publikum kom tigrene tilbage på vindersporet og viste, at holdet er på vej igen efter en kortere downperiode. Og 3-1 sejren bød blandt andet på to pragtmål.

Lige i starten af kampen så det dog ret problematisk ud. Det var som om, den dårlige ballast fra de to tidligere kampe prægede FCN-spillerne, der slet ikke kunne komme i gang med det flydende spil. AaB mødte med en meget massiv og aggressiv midtbaneformation, der gang på gang brød tigrenes opspil, og allerede i det 8. minut fik gæsternes bonus af en hurtig omstilling. Jannik Pohl kunne let dirigere et perfekt indlæg i nettet til 1-0.

FCN magtede ikke meget offensivt i de første 20 minutter, men så tog Mads Mini Pedersen fat med sine lynhurtige fremstød på venstrekanten. Det første fik AaB afværget i sidste øjeblik, men da Mads Mini lidt efter igen var på tur til baglinjen og fandt en helt fri Tobias Mikkelsen med en aflevering skråt bagud, var der ingen nåde. Tobias Mikkelsen placerede med stort overblik bolden sikkert i nettet til 1-1.

Og i det 28. minut fik FCN så vendt kampen helt på hovedet. Karlo Bartolec startede et godt angreb, og Ernest Asante fik på indlægget spillet bolden tilbage til en fri Mathias Jensen. Hans knaldhårde skud blev sendt direkte op på albuen af AaB-anfører Rasmus Würtz, og dommer Jakob Kehlet fløjtede for straffe. Mathias Jensen scorede stensikkert til 2-1 fra 11 meter pletten.

AaB var tæt på at svare igen med et hovedstød af Kasper Pedersen kort før pausen, men Alex Runarsson var på sin post, så det blev ved 2-1 ved halv tid. 2. halvleg startede dog med en gigantisk chance til AaB efter et hjørnespark, hvor bolden gik ping pong rundt i feltet, inden FCN kunne ånde lettet op.

Og så slog hjemmeholdet kontra øjeblikket efter. Magnus Kofod spillede bolden frem til Mikkel Rygaard, der efter et par snævre træk nærmest listede bolden ind fladt ved forreste stolpe til 3-1. Et rigtig flot mål af Rygaard, der ellers har haft for vane at ramme stolperne siden sit debutmål.

Ernest Asante havde lidt efter chancen for at øge føringen, fritspillet af Mathias Jensen, men ghaneseren skød lige forbi. Og så havde AaB i stedet efter en lille times spil endnu en kæmpe chance, hvor det mirakuløst lykkedes at sparke over mål fra en meters afstand. FCN var mega heldig i den situation, og generelt var tigrene sårbare overfor de præcise indlæg fra Kasper Kusk i standardsituationer.

Mikkel Rygaard var tæt på at blive dobbelt målscorer, da han med højrebenet ramte stolpen, og indskiftede Mathias Rasmussen forsøgte sig med et godt hovedstød, men ellers ebbede kampen stille ud i de sidste minutter. FCN var tilfreds med facit og AaB magtede ikke at gøre mere.

Dermed har FCN fået de første tre point i Mesterskabsspillet og kan nu se frem til ti dages tiltrængt kamppause inden næste udfordring, hvor topholdet FCM kommer på besøg i Right to Dream Park søndag 15. april. FCN holder godt fast i 3. pladsen, og nu kan tigrene og alle klubbens fans følge konkurrenterne i de kommende dage.